16. januar 2019
Arrangørerne bag Parkrun Kronborg havde regnet med at mellem 100 og 150 løbere ville havde deltaget per gang. Foto: Kim Rasmussen.
Arrangørerne bag Parkrun Kronborg havde regnet med at mellem 100 og 150 løbere ville havde deltaget per gang. Foto: Kim Rasmussen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styrelse fejer unikt løb af vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styrelse fejer unikt løb af vejen
Helsingør - 17. maj 2018 kl. 04:53
Af Trine Lønbro Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En afgørelse fra Slots- og Naturstyrelsen sætter en stopper for et unikt Parkrun løb, hvor alle var velkomne til at snøre løbeskoene og løbe med.

Ideen om verdens første gratis løb gennem et område på UNESCO's liste over verdens kulturarv falder nu til jorden. Det står klart, efter at Slots- og Naturstyrelsens for nylig afslog en ansøgning fra den lokale løbeklub Puls 3060. Løbeklubben ville i samarbejde med organisationen Parkrun starte et Parkrun Kronborg: Et ugentligt løb med en rute omkring Kronborg Slot for både børn og voksne. Alle deltagerne kunne melde sig til via en hjemmeside og her ville de samtidig få registreret deres personlige løbetid, kunne følge deres udvikling og placering.

Det populære koncept, med mere end fem millioner registrerede løbere, findes allerede cirka 500 steder i verden, men ingen af løbene foregår i områder udpeget til UNESCO Verdensarvs, og det var blandt andet grunden til, at arrangørerne ønskede det særlige Parkrun til Kronborg, der netop er på UNESCOS Verdensarvsliste.

Politisk opbakning
Allerede inden Slots- og Naturstyrelsens afgørelse havde løbeklubben Puls 3060 søgt 15.000 kroner i støtte fra Helsingør Kommunes Idræts- og Fritidsudvalg til at opstarte projektet. Generelt mødte ideen om det nye løb positiv opbakning, og forvaltningen i Center for Kultur, Turisme, Idræt og Medborgerskab vurderede tilbuddet til at passe godt ind i kommunens strategi om at tiltrække tilbagevendende events. Forvaltningen mente ligeledes, at projektet ville være med til at facilitere sundhedspolitikken, da nogle af deltagerne i løbet muligvis ville være borgere, der ikke normalt ville deltage i løb. Dertil kom, at deltagerne ikke skulle betale for at være med, hvilket blev taget positivt imod, da det ville være med til at udligne den sundhedsmæssige ulighed.

Udvalget træf dog ingen endelig beslutning, da de ønskede at afvente Slots- og Naturstyrelsen afgørelse.

Alle Parkrun løb er drevet af frivillige, og alle løbene er samme distance: fem kilometer for voksne og 1,8 kilometer for børn. Parkrun-løbene finder alle sted på lørdage klokken 09.00.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk