11. august 2020
På en dag først i januar er der ikke meget liv på Axeltorv. Foto: Victor Viemose
På en dag først i januar er der ikke meget liv på Axeltorv. Foto: Victor Viemose
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store forandringer er måske på vej på Axeltorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Store forandringer er måske på vej på Axeltorv
Helsingør - 07. januar 2020 kl. 09:59
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I oktober udløber lejeaftalerne for ejerne af Axeltorvs udeserveringer. I mens arbejder et udvalg på at nytænke Axeltorv.

På en solrig forårs- eller sommerdag mangler der aldrig - særligt tørstige - gæster på Axeltorv. Alligevel har politikere og mange andre borgere de seneste mange, mange år ønsket at skabe et mere alsidigt liv på torvet.

arrow Læs også: DEBAT: Gør torvet mere spændende

Det er dog ikke fordi, at der ikke er blevet investeret i at gøre torvet pænere og mere indbydende. Således blev man i 2013 færdig med en cirka 21 millioner kroner dyr renovering med blandt andet lyskunst og ny brolægning.

Nu er brugen af Axeltorv og byens øvrige pladser som Blomstertorvet og Wiibroe Plads i gen kommet på dagsordenen, da der før jul blev nedsat en ny arbejdsgruppe, som består af medarbejdere fra kommunen, erhvervsfolk, erhvervsdrivende ved Axeltorv og ejendomsudlejere. Det skal udover at arrangere et borgermøde senere på måneden, også udarbejde forskellige scenarier til inspiration for By-, Plan- og Miljøudvalget, som bagefter sammen med Byrådet skal vedtage endelig strategi for pladserne med virkning fra 2021.

Baggrunden for gruppens arbejde er også, at kontrakterne med lejerne af de attraktive serveringsområder på torvet udløber i oktober i år, og det altså vil være praktisk muligt at kunne ændre grundlæggende ved særligt Axeltorv.

Mange scenarier

Man kan læse på Helsingør Kommunes hjemmeside, at det nye udvalg skal tage udgangspunkt i nogle af de scenarier, som har været drøftet de sene år. Det drejer sig blandt andet om følgende idéer: Etablering af et fælles udeserveringsareal uden specifik opdeling i forhold til de serverende restauranter og barer - oprydning og vedligeholdelse varetages af en aktør (kommunal eller privat). Der anlægges en stor pavillon på torvet med restaurant og udeservering. Opførelse af overdækket torvehal - orangeri (som Israels Plads) (kommunalt/privat) . Anlæg af legeplads på Axeltorv med eksempelvis skøjtebane. Man bør overveje at flytte den tilbageværende torvehandel fra Axeltorv til Blomstertorvet endelig kan man opføre en fast scene til optræden på torvet.

En af ideerne, som er i spil i forhold til Wiibroe Plads, er opførelse af historisk pavillon for at skabe sammenhæng mellem Kronborg og Kulturværftet.

 

arrow Borgerne vil have et livligt Axeltorv
06. april 2020 kl. 04:18 Opdateret: kl. 09:21
arrow Hør borgerne: Tomme butikslokaler i gågaden bekymrer
17. februar 2020 kl. 04:01 Opdateret: kl. 17:43
arrow Holder borgermøde om Axeltorv
27. januar 2020 kl. 11:38 Opdateret: kl. 11:38
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?