2. august 2021
Rektor på Espergærde Gymnasium, Henrik Boberg Bæch, var en bevæget mand, da han takkede den afgående elevrådsformand, Kristina Klink Heilmann 3.k, for samarbejdet det seneste år. Foto: Christopher Valeur
gallery icon

Se billedserie

Rektor på Espergærde Gymnasium, Henrik Boberg Bæch, var en bevæget mand, da han takkede den afgående elevrådsformand, Kristina Klink Heilmann 3.k, for samarbejdet det seneste år. Foto: Christopher Valeur
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor billedserie: Taler og sang til studenters dimission

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor billedserie: Taler og sang til studenters dimission

Der var taler og sang, da studenterne fra Espergærde Gymnasium havde dimission fredag formiddag. »Undervurder aldrig jer selv«, fortalte rektor til sine nu tidligere elever.

Helsingør - 25. juni 2021 kl. 12:30
Af Christopher Valeur

Årets studenter fra Espergærde Gymnasium sagde fredag formiddag farvel til det gymnasie, hvor de har tilbragt de sidste år. For eleverne har det været nogle gymnasieår i coronaens tegn, hvilket fredagens dimission også var et tydeligt bevis på. Da der fortsat er forsamlingsloft på 500 personer blev dimissionen inddelt i tre dele. En seance i klassen, hvor eksamensbeviser blev overrakt af klasselederne, taler og sange på Torvet samt fotografering af klasserne. Det var ligeledes meldt ud på forhånd, at hver elev måtte have to pårørende med sig, og at alle skulle medbringe gyldigt coronapas.

arrow Læs også: Se alle billederne: Nu er de første hvide huer i hus
Coronaens skygge

De første elever, der fik lov at høre på taler på Torvet, var klasserne fra 3.a-3.e. Her holdt rektor på Espergærde Gymnasium, Henrik Boberg Bæch, en tale for studenterne og deres forældre, og selvom han ikke var meget for at inddrage corona, var der ingen vej udenom. Han nævnte hvordan kritikere havde sagt, at dette års studenter ikke har lært nok, men spurgte retorisk ud i salen, hvordan man egentlig kan måle viden. Fakta er i hvert fald, at dette års studenter har højere gennemsnit, end de seneste årgange af studenter, fortalte han.
Endvidere roste han studenterne for deres indsats i løbet af den coronaprægede periode, hvor eleverne har været hurtige til at gå i isolation, når det var nødvendigt. Derudover roste han kvaliteten af den virtuelle undervisning, men erkendte også, at det har været ekstremt kedeligt for eleverne, at blive undervist hjemmefra. Afslutningsvis opfordrede han studenterne til aldrig at undervurdere dem selv, eller lade andre undervurdere dem.

Mindre klamydia

Efterfølgende holdt elevrådsformanden, Kristina Klink Heilmann, en tale for de fremmødte. Her fortalte hun, at de seneste tre år havde været de bedste år i hendes liv, og at selvom coronavirussen har sat sine negative spor, var der også positive ting at tage med, eksempelvis at antallet af klamydia tilfælde på landsplan er faldet, og at hjemmeundervisningen har sikret godt imod fnat. Tiden med coronavirus har dog også lært hende og de andre studenter, hvor stor en betydning venner, kærester og familien har. Hun afsluttede sin tale med at sige, at studenterne skal ud og have revanche for coronatiden, når mulighederne igen opstår.
- Det har været fantastisk at lære så mange mennesker at kende, der kommer fra så mange forskellige dele af Nordsjælland. Det har været skønt at opleve, at Espergærde Gymnasium og Nordsjælland ikke bare er det , som man hører i nyhederne. Vi er meget mere end det. Vi er normale mennesker, der prøver at få gymnasielivet til at hænge sammen og få en god oplevelse, fortalte Kristina Klink Heilmann til Frederiksborg Amts Avis efter sin tale.

Tog alle muligheder

Studenternes gymnasietid har i høj grad været påvirket af coronavirussen, og det har da også været en udfordrende opgave for den afgående elevrådsformand at skulle arrangere begivenheder i en tid, hvor der skulle dribles igennem ting som forsamlingsforbud, afstandskrav og meget andet.
- Det har været underligt, for jeg ville så mange gode ting som elevrådsformand, men det har været næsten umuligt, for der har været så mange restriktioner. Men hver gang der blev åbnet op, tog vi alle muligheder for at samle nogle mennesker, så vi kunne lave nogle faglige arrangementer. Eksempelvis havde vi et arrangement udenfor, hvor alle klasserne kunne se hinanden, men med så stor afstand i mellem klasserne, at det var muligt at afholde, fortæller den nu tidligere elevrådsformand.

Fest, fest og fest

Dimissionen blev afsluttet med lærernes sang, hvorefter der skulle uddelles legater. Elevernes legat stod den kommende elevrådsformand, Maria Søeballe Hilsted, for at uddele, hvorefter Henrik Boberg Bæch fik til opgave at uddele de resterende legater. Og så skulle der festes.
- Vi skal ud på vognen, og jeg glæder mig så meget til at fejre, at vi er færdige med tre år, afslutter Kristina Klink Heilmann.

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?