10. juli 2020
Kulturværftets bookning af Sting i august, hvis storhedstid var i 1980?erne, skete i samråd med Helsingør Kommunes øverste ledelse. Foto: Allan Nørregaard
Kulturværftets bookning af Sting i august, hvis storhedstid var i 1980?erne, skete i samråd med Helsingør Kommunes øverste ledelse. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sting-ballade: Teater får kun halv erstatning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sting-ballade: Teater får kun halv erstatning
Opdateret 20. januar 2017 kl. 13:11
Helsingør - 20. januar 2017 kl. 04:11
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kultur- og Turismeudvalget vil kun give HamletScenen halv dispensation for aflyst forestilling på grund af Sting-koncert. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Et enigt Kultur- og Turismeudvalg stemte på sidste møde for en indstilling til Økonomiudvalget, der anbefaler, at egnsteatret HamletScenen bliver kompenseret med 185.000 kroner for en aflyst forestilling i Kronborgs slotsgård under den store Shakespeare Festival, som skyldtes, at Kulturværftet med fuld støtte fra Helsingør Kommune bookede verdensstjernen Sting til en koncert på havnefronten selv om HamletScenen allerede havde booket et internationalt teaterkompagni til samme aften. Støjen fra Stings koncert gjorde det umuligt at spille forestillingen i slotsgården, hvilket var baggrunden for såvel direktør Marianne Hoff Andersen som Kultur- og Turismeudvalgets formand Henrik Møller lovede en kompensation til egnsteatret.

arrow Læs også: Sting-koncert kan give stor ekstra-regning

Beløbet på lidt 185.000 kroner er godt stykke under faktura som HamletScenen har sendt til Helsingør Kommune, som er på 416.000 kroner. Kommunens administration havde i forbindelse med modtagelsen af regningen sat spørgsmålstegn ved rimeligheden af teatrets opgørelse af kompensationen blandt andet fordi teatrets Shakespeare Festival havde haft et mindreforbrug. Beløbet på de 185.000 kroner er udelukkende baseret på manglende billetindtægter ved en belægning på 75 procent denne aften.

Kan betyde underskud
Det fremgår af en mailkorrespondance mellem kommunens administration og teatret, at HamletScenen fastholder størrelsen på kompensationen, og henviser til, at folk ikke nødvendigvis bare ser forestillingen en anden dag. Ligeledes bliver det fremhævet, at man har budgetteret med den lovede kompensation, og egnsteatret vil komme ud af året med et underskud, hvis kompensationen sættes ned. Sagen skal endeligt godkendes på Byrådets næste møde.

arrow Kulturværftet kæmper stadig med underskud
06. oktober 2016 kl. 04:00 Opdateret: kl. 13:36
arrow Se billederne: Sting spillede foran Kronborg
05. august 2016 kl. 00:27 Opdateret: kl. 22:30
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?