15. juni 2021
Helsingør Kommune forbliver i Det Danske Madhus på Hamlet. Det har et snævert flertal i Byrådet bestemt. Foto: Sarah Marie Winther
Helsingør Kommune forbliver i Det Danske Madhus på Hamlet. Det har et snævert flertal i Byrådet bestemt. Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Snævert byrådsflertal redder 18 lokale arbejdspladser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Snævert byrådsflertal redder 18 lokale arbejdspladser

Et snævert flertal har sikret de 18 arbejdspladser i Madhuset på Hamlet.

Helsingør - 03. marts 2021 kl. 20:06
Af Dorte Møller Rasmussen

Efter megen diskussion og frem- og tilbagesendelse af sagen, besluttede et snævert flertal i Helsingør Byråd mandag aften, at Helsingør Kommune forbliver i Det Danske Madhus.

arrow Læs også: Er der igen flertal mod salg af lokalt madhus?

13 stemte for at blive i Madhuset: Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti, mens 11 stemte imod : Konservative, Venstre, Radikale og Lokaldemokraterne. De to byrådsmedlemmer, der er udpeget til at sidde i Madhusets bestyrelse og som modtager honorar for det, deltog ikke i afstemningen på grund af inhabilitet. Det er Lisbeth Læssøe, K. og Duygu N. Aydinoglu, S. Sidstnævnte havde Palle Wørmann som stedfortræder.

Fra flere sider har der været kritik af, at Det Danske Madhus er hovedleverandør af ældremad i Helsingør Kommune. Flere mener, at det er konkurrenceforvridende, og derfor bør Helsingør Kommune træde ud af selskabet Det Danske Madhus, Hamlet.

Modsat mener tilhængerne af Madhuset, at madtilberedning og levering er en kommunal opgave, og at Helsingør fortsat skal have andel i Madhuset - ikke mindst på grund af beskæftigelsen. 18 ansatte stod til at miste deres job, hvis Helsingør var trådt ud af Det Danske Madhus.

Når produktionen nu fastholdes fysisk i Helsingør Kommune, vil det være nødvendigt med renovering af køkkenet på Hamlet. Kommunens andel af udgiften skønnes at være 4-4,5 mio. kr., som skal fordeles over de næste fem år.

arrow Ansatte i madhus må gå på juleferie i uvished
23. december 2020 kl. 16:07 Opdateret: kl. 16:49
arrow DF-stemmer sikrer Madhuset Hamlet
16. december 2020 kl. 13:41 Opdateret: kl. 12:19
arrow Ældremad: Giver salg af madhus-aktier mere konkurrence?
11. december 2020 kl. 04:09 Opdateret: kl. 14:34
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?