23. januar 2021
Grønnehaven registrerede i begyndelsen af coronaepidemien det første coronarelaterede dødsfald hos en beboer. Men det lykkedes efterfølgende i adskillige måneder at holde smitten for døren. Foto: Sarah Marie Winther
Grønnehaven registrerede i begyndelsen af coronaepidemien det første coronarelaterede dødsfald hos en beboer. Men det lykkedes efterfølgende i adskillige måneder at holde smitten for døren. Foto: Sarah Marie Winther
Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitte ser ud til at være standset på plejehjem - men ny medarbejder er smittet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitte ser ud til at være standset på plejehjem - men ny medarbejder er smittet
Helsingør - 06. august 2020 kl. 14:56
Af Andreas Norrie

Medarbejdere og beboere på plejehjemmet Grønnehaven er nu blevet testet for anden gang. Og ingen nye beboere er konstateret smittet.

Alle kræfter blev for lidt over to uger sat ind efter det var kommet frem, at der var tre ansatte, som var blevet smittet med COVID 19 på plejehjemmet Grønnehavens demensafsnit Kysthuset.

Den ene medarbejder på plejehjemmet, der var smittet, var en timelønnet ansat, men vedkommende havde ikke arbejdet på stedet op til udbruddet, og er øjensynlig blevet smittet andetsteds.

arrow Læs også: En beboer smittet efter nyt udbrud på plejehjem

Forrige fredag blev alle beboere og medarbejdere derfor testet ved hjælp af Region Hovedstadens såkaldte podningsvogne, som rykkede ud til stedet.

Dengang var resultatet, at en beboer blev konstateret smittet. Ved den nyeste test, som fandt sted fredag syv dage senere, så var blev yderligere en ansat konstateret smittet.

Med andre ord er der altså nu tre faste medarbejdere, som er smittet. Til gengæld var der ingen nye smittede beboere. Det sidste vækker glæde hos vikarierende borgmester Claus Christoffersen(S), som passer borgmesterposten i Benedikte Kiærs(K)ferie.

- Jeg synes det er en glædelig nyhed, at vi har været i stand til at beskytte beboerne, som hører til de mest sårbare. Særligt set i lyset af, at vi i Helsingør har haft forholdsvis høje smittetal, siger Claus Christoffersen.

- Men samtidig er det rigtig vigtigt, at vi nu holder fast i rutinerne og ikke bare slapper af. Vi ser jo, at smitten er på vej tilbage, siger Christoffersen.

Kommunen vil fortsat fraråde besøg i Kysthuset, men altså ikke længere i Grønnehavens hovedhus, hvor man vender tilbage til tidligere praksis om, at pårørende skal gå direkte til boligen og enten blive der eller gå udenfor.

Kommunen oplyser endvidere, at der pt. ikke er konstateret coronasmitte på de øvrige plejehjem og genoptræningscentret HRT.

arrow Tre ansatte på plejehjem er smittet med corona
24. juli 2020 kl. 11:39 Opdateret: kl. 11:40
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?