5. marts 2021
I kirkebøgerne kan man finde mange oplysninger til slægtsforskning.
I kirkebøgerne kan man finde mange oplysninger til slægtsforskning.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slægtsforskning kan være med til at slå tiden ihjel under corona-krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slægtsforskning kan være med til at slå tiden ihjel under corona-krisen
Helsingør - 23. januar 2021 kl. 07:12

Tiden behøver ikke at blive lang, hvis man bruger den på slægtsforskning, fortæller underviser i LOF og Danske Slægtsforskere i Helsingør, Bent Jeppesen, Espergærde.

- Tiden flyver afsted, når man sidder med næsen dybt i PC-er og arkiverne. Og når man søger i sine aner, så får man både gode og meget triste informationer om sine forfædre. Det kunne være beretningen om avlskarlen hos gårdmandsenken, som kom fra et fattigt husmandshjem. Han blev gift med enkens datter og overtog gården.

Men det er også en beretning om en familie, som mister tre børn i midten af december 1808. Man kan kun gisne om, hvad der trak 3 små børn på 5, 3 og 1½ år i døden. Var det sygdom eller en ulykke?

- I dagene 2. 9. og 16. februar fra kl. 17 til 19 30 havde vi planlagt et kursus i Espergærde i Slægtsforskere for nybegyndere, men det gennemføres nu digitalt, styret af Bent Jeppesen som underviser med forbindelse hjem til deltagernes egen stue. Undervisningen justeres i forhold til situationen. Den første aften indføres eleverne i en række regler for slægtsforskningen, noget om hvilke programmer man kan bruge, samt om at hente oplysninger i kirkebøger digitalt på Rigsarkivet.

Enden aften gælder det folketællingerne, og om, hvordan man kan kombinere søgen i kirkebøger og folketællinger. Den tredje aften gælder det lægdsruller og alle de andre kilder, som vi alle har adgang til på nettet.

Hvis man vil være med, kan man tilmelde sig på adressen

Man kan også kontakte Bent Jeppesen på mail bj@dis-helsingor.dk for at få nærmere information. Kurset koster 250 kr. for de tre mødedage, og med i prisen er et hæfte for nybegyndere i Slægtsforskning samt andre materialer, som bliver sendt på e-mail.

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?