28. maj 2020
"Det hvide C" blev set her i Hellebæk i weekenden. Foto: Axel Mortensen
"Det hvide C" blev set her i Hellebæk i weekenden. Foto: Axel Mortensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjælden sommerfugl set i Hellebæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjælden sommerfugl set i Hellebæk
Helsingør - 07. oktober 2019 kl. 11:52
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I weekendens smukke efterårsvejr sværmede en del sommerfugle omkring i Hellebæk, blandt andet "Det hvide C", som ikke er helt almindelig.

Den sværmede meget omkring blomster af vedben og sad og solede sig, fortæller Axel Mortensen, som fangede sommerfuglem med sit kamera.

Og faktisk er der tale om en sommerfugl, som nogle år næsten ikke er blevet set i Danmark, skriver for eksempel hjemmesiden Fugleognatur.dk:

- Det hvide C har været en meget sjælden sommerfugl i Danmark, ja nogle år er den næsten ikke set, og når den er, har det som regel kun været enkeltvis, kan man blandt andet læse.

Det hvide C er det mest takkede medlem af den danske takvingefamilie. Oversiden er orangebrun med mørke tegninger. Undersiden har en gråbrun marmorering og en hvid c-lignende tegning, der har givet arten sit navn. Hunnen er lidt lysere end hannen og med mindre takket vingesøm. Det hvide C er meget hurtig og svirrende i sin flugt.

Det hvide C er knyttet til skovbryn, skovlysninger og andre lysåbne områder med nælde og humle. Den strejfer dog meget omkring og kan godt træffes andre steder. Med andre ord er det næppe tilfældigt, at sommerfuglen kan opleves i Hellebæk-området med blandt andet Hellebæk Kohave.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?