25. september 2021
Sild er godt - og på lørdag kan man smage på varerne på Hornbæk Havn. Foto: Allan Nørregaard
Sild er godt - og på lørdag kan man smage på varerne på Hornbæk Havn. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sildens Dag på Hornbæk Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sildens Dag på Hornbæk Havn
Helsingør - 13. september 2021 kl. 15:42

Efter et års coronapause inviterer Hornbæk Havneforening på lørdag mellem klokken 12 og 16 til Sildens Dag - for 13.gang.

Sildene tilberedes på stejlebakken og spises enten i Havneforeningens klubhus, på terrassen eller i teltet på stejlebakken. Det kan købes øl, vin, vand og snaps i baren til rimelige priser. Jarl kommer forbi og underholder på sin harmonika. Billetter købes i boden ved indgangen og koster kr. 80. Børn under 12 år gratis. Salg af billetter starter ved 11.30 tiden og udlevering af sildene starter fra kl. 12.00.

Fem specialiteter

Som traditionen byder er der fem forskellige sildespecialiteter:

Sild røget - lige fra ovnen, samt røgede sildefileter

Flækkesild - saltet, flækket og stegt på panden med tyttebær til

Kogesild - med laurbær og peber

Sild - i flødeløgsovs
Hornbæk Silden - en lagesild efter en gammel Hornbæk opskrift

Det hele foregår i den helt unikke skurby og Havneforeningens hyggelige lokale, som til dagligt er forbeholdt foreningens medlemmer. Hornbæk Havneforening har til huse på havnepladsen ved "indgangen" til skurbyen. Hornbæk Havneforening blev stiftet i 1976 og på den første generalforsamling vedtog man foreningens hovedformål:

"At støtte Hornbæk Havn og evt. i samarbejde med andre foreninger, at søge miljøet i og omkring havnen bevaret, at udøve oplysende virksomhed, afholde fiskekonkurrencer og fælles sejlads, samt medvirke til bevarelse af smakkejoller og røgning på havnen."

Stemmer du til kommunalvalget i år?