9. juli 2020
Shantykoret er her fotograferet en herlig sommerdag i juli 2017 i Svendborg ombord på det goe skib Lilla Dan. Foto: Allan Kristensen
Shantykoret er her fotograferet en herlig sommerdag i juli 2017 i Svendborg ombord på det goe skib Lilla Dan. Foto: Allan Kristensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Shantykoret fejrer 20 års fødselsdag med koncert

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Shantykoret fejrer 20 års fødselsdag med koncert
Helsingør - 16. november 2019 kl. 20:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fredag, den 22. november, giver Helsingør Sømandsforenings Shantykor en 20-års jubilæumskoncert i Toldkammeret. Koncerten starter kl 1915, og der er fri entre. Ønsker man også at være med til fællesspisningen i Toldkammeret - som starter kl 18 - skal man tilmelde sig direkte til Toldkammeret.

Det var Jens Bloch, som i november 1999, tog initiativet til at foreslå andre medlemmer af Helsingør Sømandsforening at være med til at lave et shantykor. Dette shantykor skulle synge de gode gamle shantysange, som blev sunget på de 7 verdenshave på de store sejlskibe. Opfordringen blev vel modtaget, og straks havde Helsingør Sømandsforening et shantykor.

Udover glæden og fornøjelsen ved at synge disse festlige arbejdssange sammen, så er et af de fremmeste mål for Shantykoret at bevare og udbrede kendskabet til denne perle af en kultur- og sangskat her til lands. Og i øvrigt er shantykoret - sammen med mange ligesindede kor i hele verden - med til at holde liv i og videreudvikle denne sang genre, som altid skaber liv, glæde og god underholdning.

Gennem disse 20 år haft Shantykoret haft en god og stabil udvikling, og har gennem alle årene været velsigende med flere fantastiske musikere, som har være virtuoser på hver deres instrument.

I dag tæller koret lige knap 30 medlemmer. Og der er stadig plads til flere.

Rejser til nær og fjern

Siden Shantykorets start i 1999 har koret haft mange gode og spændende oplevelser. Sangglæden og det gode kammeratskab er drivkraften. Det har været jævnlig efterspørgsel efter Shantykorets medvirken til mange forskelligartede arrangementer gennem årene. Og de senere år har Shantykoret gjort en dyd af at komme ud på de lokale plejehjem, aktivitetscentre og frivilligforeninger med gratis sangunderholdning.

Udover mange store og gode oplevelser på hjemmebane, så har Shantykoret også været med til stævner og festivaler både nær og fjern. Det er blevet til besøg i Marstal, Svendborg og Esbjerg, men så har det også været bud fra udlandet, både Flensburg i Tyskland, Langesund og Kristiansand i Norge, og helt til Prag i Tjekkiet. Selvfølgelig har Shantykoret også ved flere lejligheder været i Helsingborg.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?