19. marts 2019
Krydstogtgæsterne kunne blandt andet prøve at opleve Helsingørs middelalderby ved at gå Elsinore Walks-ruten.  Her ses gæsterne kort efter, at krydstogtskibet lagde til torsdag klokken 08.30 Foto: Andreas Norrie
gallery icon

Se billedserie

Krydstogtgæsterne kunne blandt andet prøve at opleve Helsingørs middelalderby ved at gå Elsinore Walks-ruten. Her ses gæsterne kort efter, at krydstogtskibet lagde til torsdag klokken 08.30 Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Seks krydstogtskibe på vej denne sommer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Seks krydstogtskibe på vej denne sommer
Helsingør - 05. juli 2018 kl. 12:15
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Torsdag klokken 08.30 anløb det første af sommerens krydstogttskibe i Helsingør til Kongekajen. Det drejede sig om det 91 meter lange MS Island Sky som er på et 10 og en halv times langt besøg, inden skibet klokken 19 sætter kurs mod Christiansø og videre mod andre Østersøhavne. Ombord er cirka 100 engelske og australske passagerer.

arrow Læs også: Krydstogtskibe har kurs mod Helsingør

- Vi har to rigtig gode oplevelser til de passagerer som vil opleve Helsingør. Det ene er et "Kronborg Mini Cruise", en 45 min. lang sejltur med MS Viking rundt om Kronborg. Og det andet er guidebog med kort til den skiltede kulturpromenade Elsinore Walk. Her kan passagerne på egen hånd opdage og opleve Helsingørs smukke gamle middelalderby. Derudover har skibet nogle sigthseeingture på programmet som jeg at forventer mange passagerer vil deltage i, siger Henrik Numelin, VisitNordsjællands krydstogtskoordinator i en pressemeddelelse.

Tre små og to store
Efter besøget torsdag den 5. juli kommer yderligere to mindre krydstogtskibe, det vil sige skibe som er maksimum 150 meter lange og kan ligge til ved Kongekajen. Det første er MS Serenissima, på 87 meter, som 30. juli kommer på et fem timers besøg og 31. juli klokken 7 kommer MS Island Sky igen fra sit krydstog i Østersøen.

14. august kommer det første af de to store krydstogtskibe. Det er selveste havets grand old lady - krydstogtskibet MS Queen Mary2 som kaster anker udfor Trykkerdammen, hvorefter passagerne bliver sejlet ind til Helsingør i skibets tender-både. Næste skib på reden er MS Pacific Princess som den 2. oktober mellem klokken 7. og 9. sætter 2 til 300 passagerer i land inden det fortsætter til København og møder passagerne igen. Og 2018 krydstogtsæsonen i Helsingør afsluttes den 7. oktober hvor det tidligere Hurtigruteskib MS Nordstjernen ligger til ved Kongekajen, Helsingør.

- Hvis de seks skibe er fuld booket er der cirka 3.800 passagerer ombord. Forsigtigt anslået vil halvdelen af passagerne deltage i de sightseeingture som er inkluderet i krydstogtet, og øvrige vil opdage Helsingør på egen hånd, siger Henrik Numelin.

På kajen er VisitNordsjællands turistinformation klar med bykort og anden information til videbegærlige krydstogtpassagerer. Og ved besøget af MS Queen Mary2 og Pacific Princess sørger Elsinore Cruise Jazz Band, bemandet af elever fra Helsingør Musikskole, for en varm musikalsk velkomst.

VisitNordsjælland samarbejder med Helsingør og Hundested havne om international markedsføring af Nordsjælland overfor krydstogtrederier.

arrow Professor: Satsning på krydstogtskibe er en dårlig forretning
26. april 2017 kl. 10:08 Opdateret: kl. 10:08
arrow Queen Mary 2 er allerede sejlet
03. oktober 2013 kl. 09:43 Opdateret: kl. 23:59
arrow Se billederne: Årets første luksusliner lagde til
03. juni 2013 kl. 10:55 Opdateret: kl. 08:00

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede