16. oktober 2018
Socialdemokraterne har givet Benedikte Kiær kamp til stregen, mener Henrik Møller (S). Her giver han hende popcorn på vegne af socialdemokraterne. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Socialdemokraterne har givet Benedikte Kiær kamp til stregen, mener Henrik Møller (S). Her giver han hende popcorn på vegne af socialdemokraterne. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Politikere kæmpede til det sidste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Politikere kæmpede til det sidste
Helsingør - 20. november 2017 kl. 12:59
Af Camilla Sørensen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I Helsingør Bycenter står en juleopstilling med grantræer toppet med falsk sne, et nøgent træ med lyskæder og elektroniske nisser, der rokker frem og tilbage.

arrow Læs også: Stemmeprocenten stiger i Helsingør

På den anden side af nisseopstillingen er en anden slags opstilling; En hestesko af borde med valgplakter, balloner og brochurer. Her er det ikke nisserne, der rokker frem og tilbage, men lokalpolitikerne, der gør en indsats for at hverve stemmer. Og i modsætning til nisserne skal de ikke stå der julen ud. Valgkampen er snart slut, og de håbefulde kandidater bruger nogle af de sidste kræfter på lørdagens valgtorv i Helsingør Bycenter.

Valgkamp med respekt
Den gode tone og respekt partierne imellem er altafgørende for en god valgkamp, mener flere af politikerne.

- Borgerne vil have politikere, der bruger energien på at arbejde for egne resultater frem for at kritisere de andre partier, og det synes jeg, at valgkampen har båret præg af, siger Bente Borg Donkin (SF). Samme overbevisning har Christian Holm Donatzky fra De Radikale.

- Vi har sagt, hvad vi mener uden at kritisere de andre. Det synes jeg er vigtigt for valgkampens karakter, påpeger han.

Netop den respektfulde tone fremhæver borgmester Benedikte Kiær også som et bevis på, at valgkampen er vellykket.

- Der har været gode debatter i en god tone, hvor der har været plads til uenigheder uden at partierne har nedgjort hinanden. Der har kun været få eksempler på mudderkast, siger Benedikte Kiær (K) og giver Lokaldemokraternes Jan Rybergs sammenklippede video som eksempel.

Kamp til stregen
Ved siden af De Konservative står socialdemokraterne og bruger nogle af deres brochurer til at skovle popcorn fra en popcornmaskine ned i kræmmerhuse, som flittigt deles ud.

- Valgkampen er gået ud over alt forventning. De gode meningsmålinger har givet ekstra energi til partiet, og jeg synes, vi har givet Benedikte Kiær og De Konservative kamp til stregen, siger spidskandidat Henrik Møller (S).

Manglende debat
- Tadaaa! En af Frit Demokratis kampagnemedhjælpere trækker entusiastisk en brochure op fra en kurv og tilbyder den en kvindelig forbipasserende. Hun kigger lidt misfornøjet tilbage på kurven.

Ikke mange af de handlende går ind i hesteskoen, men vælger at gå uden om, hvor de i stor stil tilbydes - foruden brochurer - balloner, popcorn og sødt til ganen. Inde i hesteskoen står kun politikere, der småsludrer.

Selvom valgkampen ifølge politikerne har været præget af en sober tone, har den også ifølge nogle manglet debat og engagement fra vælgerne.

- Der har været mange møder, men kun få gode. Jeg synes, der har været forbavsende få spørgsmål fra folk til vælgermøderne. Det bedste møde var mødet på Espergærde Bibliotek for 8. og 9. klasse. De engagerede sig i debatten, mens jeg var i tvivl, om borgerne i salen til erhvervsmødet i Industriforeningen trak vejret, fortæller Jan Ryberg fra Lokaldemokraterne.

Den opfattelse deler han med Jørgen Bodilsen (EL), der ligeledes påpeger, at debatten ved vælgermøderne har været en smule træg.

Hos Venstre har vejret også givet udfordringer for debatten.

- Vejret har været dårligt, og det har stormet ret meget. Det er gået ud over debatten på gaderne, påpeger Marcus Sabri og Johannes Hecht-Nielsen (V).

Hos Dansk Folkeparti er oplevelsen dog en anden.

- Folk har været gode til at fortælle om det, der betyder noget for dem, når vi har mødt dem på gaden fortæller Marlene Harpsøe (DF).

De nye i klubben
Dårligt vejr kan dog ikke påvirke debatten i bycentret. Her er det kun julelys og store hjerter, der hænger over politikernes hoveder.

Under dem står også Emilie Fosselius fra Frit Demokrati, som er ny i politik. For hende har valgkampen været lærerrig.

- Vi er et spritnyt parti, og jeg er helt ny i politik, så for mig har valgkampen været rigtig lærerrig, siger Emilie Fosselius.

Henrik Malmgreen fra Nye Borgerlige er også debutant på opstillingslisten, og han synes valgkampen har været inspirerende.

- Jeg synes, at jeg er blevet taget imod med respekt, og hele oplevelsen har været givende og inspirerende, fortæller Henrik Malmgreen.

Og så var der eneren..
.. for hvem valgkampen har været en anelse mere udfordrende.

- Det er op ad bakke at føre valgkamp, når man er den eneste på listen. Jeg har ikke råd til at føre kampagne på lige fod med de andre partier. Min jakke med mærkesagerne skrevet bagpå er det eneste, jeg har af reklame, siger Robert Christiansen fra Bella Listen.

arrow Vælgerne stod i kø for at være blandt de første
21. november 2017 kl. 08:41 Opdateret: kl. 08:41

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk