23. marts 2019
Baldtegneren Anne-Marie Steen Petersen viser på Hammermøllen  nye sider af sit kunstneriske talent. I går var der fernisering på hendes udstilling. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Baldtegneren Anne-Marie Steen Petersen viser på Hammermøllen nye sider af sit kunstneriske talent. I går var der fernisering på hendes udstilling. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billederne: Anne-Maries nære univers

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billederne: Anne-Maries nære univers
Opdateret 02. september 2016 kl. 09:48
Helsingør - 01. september 2016 kl. 07:54
Af Dorte Møller Rasmussen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Anne-Marie Steen Petersen er kendt som en af landets førende bladtegnere. I Politiken kan man nyde hendes satiriske og spidse pen, men hun har også mange andre kunstneriske sider, og i går åbnede der på Hammermøllen i Hellebæk en dejlig udstilling af nogle af hendes nyeste værker - alle med lokale motiver - primært fra Hellebæk og Ålsgårde, hvor hun selv bor og dagligt færdes.

arrow Læs også: En 260 sider tegnet hyldest til Helsingør

Daglig tur
- Jeg synes jo det skønneste sted er der, hvor jeg bor, på Vingen i Ålsgårde. Men hver dag går jeg tur i lokalområdet. Tre-fire kilometer, fra mit hjem og ned til Nordre Strandvej og Langebro, hen langs Strandvejen og op ad en af de små stier - en tur der tager fra tre kvarter til halvanden time - alt afhængig af, hvor mange jeg møder på min vej, lyder det fra den lattermilde og bramfri kunstner.

For nylig udstillede hun med stor succes sine billeder med lokalt tilsnit på Galleri Orange på Badevej i Helsingør. Nu er hun »hjemme« i sit Hellebæk-Ålsgårde.

Con amore
- Disse billeder er tegnet con amore. Når jeg går tur finder jeg et motiv, jeg godt kan lide. Så vender jeg senere tilbage og tegner det - helst om formiddagen, når der ikke er så mange mennesker.

Anne-Marie Steen Petersens storebror, Morten Steen Petersen, der er formand for Hellebæk-Aalsgaard Egnshistorieske Forening, åbnede i går udstillingen - ikke så lidt stolt over lillesøster, som har tegnet siden hun fik sin første blyant i hånden.

- Da jeg på nettet slog hendes navn op, fik jeg 10 sider frem om hendes imponerende virke, fortalte han gæsterne til ferniseringen.

Udover at være bladtegner har Anne-Marie Steen Petersen også skrevet bøger, og hendes nyeste arbejdsredskab er en meget avanceret computergrafik.

Lokal genkendelse
Når hun har tegnet sit motiv bliver det scannet ind, og efterfølgende farvelægger hun det.

Udstillingen kan ses til udgangen af uge 42 - efterårsferieugen, og for de lokalkendte er der rigtig meget at hente. Det er nemlig motiver, som de lokale kender fra hverdagen, der er blevet fanget af tegnerens skarpe øje. Men kunstneren har i allerhøjeste grad også sans for naturen.

Og selvom Anne-Marie Steen Petersens nyeste billeder er blevet sammenlignet med Tin-Tin-tegninger, så er der meget andet og mere twist i motiverne, som kan ses på den fantastisk fine udstilling.

Julebæk, Holmenevej, Nordre Strandvej, Skåne set fra Ålsgårde, Pernillesø, Hellebæk Kohave, Omgangen, Ålsgårde set fra Odinshøj og skoven ved Apperup er blot nogle af de mange fine motiver, der kan ses på udstillingen - og et enkelt billede er tegnet fra hendes eget hjem på Vingen - så skønt !

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede