29. september 2021
Kronprins Frederik  i gang med boltsaksen ved åbningen af  udstillingen om globalisering og søfart på M/S Museet for Søfart.  i Helsingør, onsdag den 25. april 2018. M/S Museet for Søfart åbner en udstilling om globalisering og søfart, hvor besøgende gennem interaktive spil, installationer og genstande kan få indsigt i moderne søfart. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
gallery icon

Se billedserie

Kronprins Frederik i gang med boltsaksen ved åbningen af udstillingen om globalisering og søfart på M/S Museet for Søfart. i Helsingør, onsdag den 25. april 2018. M/S Museet for Søfart åbner en udstilling om globalisering og søfart, hvor besøgende gennem interaktive spil, installationer og genstande kan få indsigt i moderne søfart. Foto: Keld Navntoft/Scanpix
Foto: Ritzau Scanpix
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Kronprinsen gik i Brugsen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Kronprinsen gik i Brugsen
Helsingør - 26. april 2018 kl. 10:17
Af Dorte Møller Rasmussen

Hvornår Kronprins Frederik sidst har handlet i Brugsen er ikke godt at vide, men onsdag gik han i supermarkedet, som er en del af M/S Museet for Søfarts nye udstilling.

»The Magic Box - Shipping, shopping og den globale forbruger« er den pirrende titel på udstillingen, hvor man blandt andet kan teste sit forbrugsmønster, om man er en global eller lokal forbruger, bananens vej fra plantagen til supermarkedet og meget, meget andet.

Tovværket brast

På museet herskede der næsten febrilsk travlhed i minutterne op til åbningen.

I stedet for en rød silkesnor skulle Kronprinsen klippe et blåt stykke tovværk over med en boltsaks, men splejsningen holdt ikke, snoren faldt til jorden i to dele, og i al hast - mens de officielle taler blev holdt - måtte deres findes tape, så tovværket kunne blive interimistisk forbundet.

»Bum« lød det fra Kronprins Frederik, da han med et enkelt klip fik skilt tovværket ad, og med museums-inspektør og medkurator Morten Tinning som guide, blev Kronprinsen vist rundt i dele af udstillingen, hvor man kan teste alverdens ting - lige fra skibenes co2, tour og cost på de enkelte ruter til hvilke personer, der er undværlige i skibsfart og shipping.

Kronprins Frederik har tidligere været gæst på Museet for Søfart. Sidst var det i selskab med Mexicos præsident , og han kastede sig nysgerrigt ind i de forskellige problematikker og visualiseringer, som udstillingen viser.

Publikumsmagnet

Det er ikke mere end fem år siden, M/S Museet for Søfart blev indviet, og siden er museet blevet en publikumsmagnet - også for udenlandske gæster.

- Vi er hele Danmarks søfartsmuseum, og risikovillighed kendetegner ikke bare Det Blå Danmark og søfarten men også Museet for Søfart, fastslog museets formand, Erik Østergaard, og henviste til de 11 fonde, som i sin tid muliggjorde etableringen af museet.

- Vi fokuserer på både historie og nutidig relevans, hvilket også afspejler sig i udstillingen, lød det fra Erik Østergaard.

Følg bananen

På udstillingen kan man blandt andet følge bananens eller toiletpapirets vej fra producent til forbruger. Og finde ud af, hvor stor betydning søfarten har for, at forbrugerne får deres varer. Også hele det miljømæssige aspekt er i fokus.

Udstillingen er bygget op omkring interaktive spil, installationer og genstande, hvorigennem man kan få indsigt i moderne søfart.

Stemmer du til kommunalvalget i år?