9. juli 2020
Der blæste en frisk vind fra sydlig retning, da Hendes Majestæt Dronningen ankom til Helsingør på afslutningen af sensommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Der blæste en frisk vind fra sydlig retning, da Hendes Majestæt Dronningen ankom til Helsingør på afslutningen af sensommertogtet med Kongeskibet Dannebrog. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Dronningens landgang efter at have opfyldt prins Henriks sidste ønske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Dronningens landgang efter at have opfyldt prins Henriks sidste ønske
Helsingør - 08. september 2018 kl. 11:55
Af Steffen Slot
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det første forsøg skete i maj, men dårligt vejr, stærke vinde og strømforhold fik kongeskibets kaptajn til at give op. Kongeskibet Dannebrog lagde ikke til i Helsingør, og publikum gik forgæves for at se dronningen.

arrow Læs også: Dannebrog anløber igen Helsingør den 3. maj

Lørdag formiddag kom hun igen på afslutningen af årets sensommertogt, og denne gang lykkedes det, imens dampskibet S/S Bjørn tudede, og Helsingør Pigegarde spillede. Kongeskibet gik ind i Helsingør Havn og lå ved Kongekajen allerede klokken 10.50. Da fungerende borgmester Henrik Møller (S) havde budt velkommen med sin datter ved siden af sig, gik der ikke mange minutter, inden Hendes Majestæt Dronning Margrethe sad i Krone 121 på vej til Fredensborg Slot - et par minutter efter klokken 11.00.

Det var samtidig en morgen, hvor Kongehuset havde i en pressemeddelelse havde fortalt, at Prins Henriks to sidste ønsker er opfyldt. En del af prinsens aske er nu spredt i danske farvande, og resten af asken er lagt i en urne i den private have ved Fredensborg Slot.

Se her billederne fra ankomsten til Helsingør.

arrow Prins Henriks sidste ønske er opfyldt inden landgang i Helsingør
08. september 2018 kl. 09:31 Opdateret: kl. 09:36
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?