27. september 2020
IMange gæster kommer ikke videre end Kulturhavnen.
IMange gæster kommer ikke videre end Kulturhavnen.
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sådan udvikler man nye byrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sådan udvikler man nye byrum
Helsingør - 09. august 2020 kl. 07:40

Unge bud på, hvorledes man leder borgerne fra Kulturhavnen til bykernen.

I foråret 2020 har Catch og Helsingør Kommune samarbejdet med U/Nord HTX og HF & VUC Nordsjælland om at designe "den gode omvej", som kan lede borgere og besøgende fra Kulturhavnen til bykernen, mens Hestemøllestræde er under ombygning.

Målet har været at inddrage en yngre målgruppe i udviklingen af vores fælles offentlige rum og samtidig få genereret nye idéer til, hvordan byen kan se ud i fremtiden.

Samarbejdet startede i det tidligere forår 2020 i Catch's lokaler i Kulturhavnen, hvor eleverne blev præsenteret for opgaven. Vi havde både Sara Mørch McKinley fra Bylab, Hanne Hansen Wrisberg fra Trafik, Vej og Parkering og Morten Friis Nielsen fra Helsingør Handel til at fortælle om udfordringer og muligheder ved Wiibroe Plads og mulighederne ved at arbejde med den gode omvej. Det er en plads, der ofte står tom hen, trods den attraktive placering ved havnefronten og indgangen til bykernen.

Med udgangspunkt i at designe en spændende alternativ rute mellem Kulturhavnen og bykernen, har eleverne udarbejdet forslag til midlertidige byrumsinstallationer, der viser vej og inviterer til ophold og aktivitet på Wiibroe Plads og i den ende af Stengade, hvor der ikke er så meget aktivitet.

Eleverne skulle udvikle koncepter og bygge dem i Catch's værksted, dog er der ikke meget i 2020, der er gået som planlagt. Da COVID-19 lukkede samfundet ned fortsatte udviklingen i diverse online læringsrum og eleverne udviklede i stedet koncepter og præsenterede dem på video. Vi har samlet alle elevernes oplæg i en samlet byrumsudstilling på pladsen, så selvom de ikke blev realiseret i 1:1, så kan byens borgere og besøgende få indblik i en anderledes byudviklingsproces. Udstillingen er finansieret af Helsingør Byråds pulje til "Udvikling af Byrum".

Torsdag den 13. august kl. 13 præsenteres resultaterne på Wiibroe Plads. Pladsen åbnes af byrådsmedlem Christian Holm Donatzky og åbningen er for alle.

Har debatten om sexisme taget overhånd?