29. maj 2020
Det var uden for den svenske by, Hittarp, lidt nord for Helsingborg, at fragtskibet, Baltic Carrier, gik på grund i september. Kaptajnen faldt angiveligt i søvn på grund af fuldskab, da fragtskibet gik på grund. 

Skibet på billedet har intet at gøre med historien om Baltic Carrier.
Det var uden for den svenske by, Hittarp, lidt nord for Helsingborg, at fragtskibet, Baltic Carrier, gik på grund i september. Kaptajnen faldt angiveligt i søvn på grund af fuldskab, da fragtskibet gik på grund. Skibet på billedet har intet at gøre med historien om Baltic Carrier.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Russisk skib gik på grund: Kun én ud af syv var ædru

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Russisk skib gik på grund: Kun én ud af syv var ædru
Helsingør - 11. oktober 2019 kl. 13:34
Af Simon Wincentz Heim
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der må have lugtet af sprut i kahytten, da fragtskibet, Baltic Carrier gik på grund den 24. september lidt nord for Helsingborg.

Efterforskningen har nemlig vist, at både den russiske kaptajn og det meste af besætningen var beruset. Nu er kaptajnen blandt andet tiltalt for grov fuldskab til søs.

Da fragtskibet gik på grund, var kaptajnen alene på kommandobroen. Det skriver Helsingborgs Dagblad.

Kaptajnen var faldet i søvn, og sømanden, der skulle holde udkig, havde fået tilladelse til at gå på toilettet af kaptajnen, da skibet gik på grund.

Den russiske kaptajn nægter dog, at alkohol skulle være årsagen til, at han faldt i søvn. Der er blevet taget alkoholprøver på den 45-årige kaptajn, og de fortæller noget ganske andet - nemlig at kaptajnen var påvirket af alkohol.

Kystvagten tog også prøver på skibets resterende besætning, og her var resultatet, at kun én ud af syv sømænd ombord på fragtskibet var ædru. Det var ellers forbudt at indtage alkohol på skibet.

Flere fejl på skibet

Senere undersøgelser viser, at kaptajnen forsøgte at bakke skibet ud, efter det var gået på grund, selvom han havde ordre på at lade være. Det lykkedes ham faktisk at rykke skibet, men der gik ikke mange minutter før skibet gik på grund igen.

Skibet er blevet undersøgt af den svenske transportstyrelse, og det viser sig, at fragtskibet har så mange alvorlige fejl, at det er blevet nægtet at fortsætte sin rejse mod Lidköping, før fejlene er blevet rettet.

Den russiske kaptajn er tiltalt for grov fuldskab til søs og grov uagtsomhed ligeledes til søs.

Siden 1985 er der 13 andre skibe, som er gået på grund ud for Hittarp.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?