19. april 2021
Rengørinsbranchen er blevet præget af lyssky underleverandører.
Rengørinsbranchen er blevet præget af lyssky underleverandører.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rengørings-gigant fortsatte sort rengøring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rengørings-gigant fortsatte sort rengøring
Opdateret 08. november 2010 kl. 07:57
Helsingør - 05. november 2010 kl. 04:00
Af Andreas Norrie
Rengøringsfirmaet Forenede Service blev i september afsløret i brug af illegale underleverandører på Helsingør Kommunes skoler. På trods af et ultimatum fra kommunen, så afslørede et kontrolbesøg i oktober igen flere "sorte" underleverandører. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.
arrow Læs også: Rengøringsgigant vil betale 800.000 kroner i statstilskud tilbage

Få dage inde i oktober kunne Frederiksborg Amts Avis afsløre, at rengøringsfirmaet Forende Rengøring var blevet afsløret i brug af illegale virksomheder som underleverandører ved rengøringsopgaver på Helsingør Kommunes skoler og institutioner . Det var Helsingør Kommunes afdeling for socialt bedrageri Hel-Sam, som havde afsløret to underleverandører i brug af blandt andet sort arbejdskraft efter et tip fra en borger.

Kontrolbesøget resulterede i en ordre fra Helsingør Kommunes Ejendomscenter om at fyre to underleverandører som snød med skatten og i flere tilfælde brugte illegal arbejdskraft samt at virksomheden senest 4. oktober.

For en sikkerheds skyld blev selskabet underleverandører sat under skærpet kontrol af Hel Sam. Og i perioden 4. til 15. oktober kunne Hel-Sam tage to underleverandører med rod i papirerne. Det fremgår af kontrolrapporter, som Frederiksborg Amts Avis har fået aktindsigt i.

- Jeg kan bekræfte, at vi undersøger to virksomheder efter vores seneste kontrolbesøg rettet med Forenede Rengørings underleverandører, siger borgerservicechef Lis Bentin til Frederiksborg Amts Avis.

Forholdene drejer sig ifølge rapporterne om en virksomheds manglende registrering af ansatte hos Skat, ugyldige ansættelsesbeviser og medarbejdere som ikke er tilmeldt hos Skat.

Forenede Service har tidligere forklaret, at selskabet gør en stor indsats for at kontrollere sine underleverandører forud for en eventuel opgave for virksomheden.
arrow Million-bøde til rengørings-boss
26. juli 2016 kl. 11:48 Opdateret: kl. 07:19
arrow Rengørings-boss fik fængselsstraf og million-bøde
01. februar 2016 kl. 11:16 Opdateret: kl. 20:57
arrow Kræver millionbøde af rengørings-boss
28. januar 2016 kl. 03:56 Opdateret: kl. 09:12
Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?