13. juli 2020
Lene Lindberg, Socialdemokratiet. Foto: Andreas Norrie
Lene Lindberg, Socialdemokratiet. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Rekordmange flygtninge i job

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rekordmange flygtninge i job
Helsingør - 06. juni 2020 kl. 07:42
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Aldrig har så mange af kommunes flygtninge været i job eller i gang med at tage en uddannelse. For selvom coronakrisen har udfordret jobmarkedet, så er 68,7 procent af alle flygtninge i kommunen nu i beskæftigelse eller under uddannelse, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Dermed har man allerede på nuværende tidspunkt rundet Social- og Beskæftigelsesudvalgets mål om, at 65 procent skal være i job, og det glæder næstformand i udvalget. Lene Lindberg (S).

- Et job eller en uddannelse er den bedste adgangsbillet til det danske samfund og det danske fællesskab. Og her ved vi, at det er utrolig vigtigt, at man som flygtning hurtigst muligt får en fod inden for, hvis man skal have ordentlig fodfæste på det danske arbejdsmarked. Derfor er jeg også rigtig glad for, at det fokus vi har haft på at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet og den indsats medarbejderne i jobcenteret yder bærer frugt, selv i en tid med corona og økonomisk krise, siger Lene Lindberg.

Et skidt udgangspunkt

Siden 2017 har Helsingør Kommune haft et selvstændigt integrationsteam i jobcentret og et målrettet partnerskab med det lokale erhvervsliv. Det blev etableret på baggrund af målinger, der viste, at kommunen var blandt de dårligste i landet til at få flygtninge og indvandrere i arbejde eller uddannelse. Kun tre procent kom i job eller uddannelse på det tidspunkt.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?