6. maj 2021
Det er entreprenørfirmaet Elindco, som er hovedentrenør på byggeriet af sundhedshuset, hvor de første vægge blev rejst tilbage i januar. Foto: Kenn Thomsen
Det er entreprenørfirmaet Elindco, som er hovedentrenør på byggeriet af sundhedshuset, hvor de første vægge blev rejst tilbage i januar. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Private har lejet tæt på 2.000 kvadratmeter i sundhedshus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Private har lejet tæt på 2.000 kvadratmeter i sundhedshus

Byggeriet af det mere end 344,6 millioner kroner dyre sundhedshus er i fuld gang, og mange private klinikker har allerede indgået lejeaftaler, fremgår af orientering til udvalg.

Helsingør - 12. april 2021 kl. 05:42
Af Andreas Norrie

Det går stærk for øjeblikket med byggeriet af Helsingør Kommunes sundhedshus på Prøvestensvej, hvor betonkonstruktionerne skyder i vejret i disse dage.

Indtil videre går byggeriet - modsat tidligere store kommunale projekter - efter planen, kan man læse i en orientering fra forvaltningen til politikerne i Omsorgs- og Sundhedsudvalget.

Det 320 millioner kroner dyre og op til fire etager høje kommunale sundhedshus har således kurs mod et rejsegilde 23. juni. Samtidig ser det også ud til, at der er interesse fra private klinikker og speciallæger for at flytte ind i sundhedshuset, der først og fremmest skal huse genoptræningscentret HRT på Poppelgården i Snekkersten og Region Hovedstadens akutklinik og aktiviteter på Murergade i Helsingørs indre by.

Således er der nu indgået aftaler med tandlæger, private fysioterapeuter, diætister, fodterapeuter og praktiserende læger. Samlet set er der således udlejet hele 1.981 kvadratmeter til private aktører. Dette tal er udover regionens 1.111 kvadratmeter lejemål.

Der er dog stadig plads til andre relevante sundhedsaktører. Mere præcist er der 1039 kvadratmeter mere, som kan lejes ud. Der er tale om 884 kvadratmeter på 1. salen og 155 kvadratmeter i stueplan.

Har brugt 128 millioner

I forhold til det samlede budget på 344,6 millioner kroner var der pr. 12. marts blevet brugt de første 128 millioner kroner. Derudover kommer tilskud fra statslige puljer på lidt over 14 millioner kroner.

Selv om selve byggeriet altså ser ud til at holde sig indenfor rammerne, så skal der stadig findes et ikke nærmere angivet beløb på budgettet for 2022 til drift, inventar, træningsudstyr og udvikling af foyer,

Hvis tidsplanen fortsætter med at holde stik, så kan sundhedshuset åbne dørene i efteråret 2022.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?