23. oktober 2021
Byrådsmedlem Jan Ryberg.
Byrådsmedlem Jan Ryberg.
Foto: Sarah Marie Winther
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiker dropper iPhone på grund af overvågning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiker dropper iPhone på grund af overvågning
Helsingør - 05. januar 2018 kl. 03:55
Af Andreas Norrie

Byrådsmedlem afleverer kommunal arbejdsmobil. Han frygter for, at kommune kan overvåge hans politiske arbejde. Det skriver Frederiksborg Amts Avis fredag.

Normalt er en betalt mobiltelefon eller pc et gode. Men byrådsmedlem Jan Ryberg, Lokaldemokraterne, valgte på det seneste byrådsmøde i Helsingør Kommune at aflevere sin ellers nyligt udleverede iPhone tilbage til kommunen.

- Jeg bad en IT-kyndig medarbejder i mit firma installere de krævede programmer, og blev frarådet at installere et mobil device management-system. Han forklarede mig, at det registrerede nærmest alt, hvad jeg lavede på nettet, og hvor jeg befandt mig, siger Ryberg, der er selvstændig erhvervsdrivende.

Professor Peter Lauritsen, Institut for Kommunikation og Kultur - Informationsvidenskab på Aarhus Universitet, er ekspert i overvågningens konsekvenser, og han vurderer, at en frygt for overvågning blandt politikere er problematisk,

- Et videokamera på Strøget har næppe nogen stor virkning på folks opførsel. Effekten er sandsynligvis begrænset. Man befinder sig i forvejen i det offentlige rum. Overvågning af mere specifikke grupper har en mere disciplinerende effekt. Det kan være en negativ ting for demokratiet, og det samfund, som vi ønsker, siger Peter Lauritsen.

- Netop en gruppe som politikere kan man sige har et særligt behov for at tænke højt og frit uden at skulle rette ind, og at frygte for overvågning, siger professoren. Han understreger i den forbindelse, at han ikke har kendskab til den konkrete sag.

I Helsingør Kommune har centerchef Pernille Madsen efterfølgende udarbejdet en redegørelse om kommunens IT-sikkerhedshedspolitik, hvor det bliver understreget, at kommunen kun registrer de mest nødvendige dataspor - og er meget restriktiv i forhold til håndteringen af dem.

 
Læs mere i Frederiksborg Amts Avis fredag.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?