23. juni 2021
Under krigen brugte de tyske soldater ofte maskingeværet af typen MP40. Et af dem er nu fisket op ad Gurre Sø. Foto: Henrik Irgens
gallery icon

Se billedserie

Under krigen brugte de tyske soldater ofte maskingeværet af typen MP40. Et af dem er nu fisket op ad Gurre Sø. Foto: Henrik Irgens
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politiet måtte tilkaldes: Magnetfiskere gjorde vildt fund i populær sø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politiet måtte tilkaldes: Magnetfiskere gjorde vildt fund i populær sø

En gruppe magnetfiskere gjorde en række fascinerende fund, da de fredag eftermiddag fiskede i Gurre Sø. Her fandt de blandt andet et tysk maskingevær fra Anden Verdenskrig.

Helsingør - 18. maj 2021 kl. 05:08
Af Christopher Valeur

Politiet har i den seneste tid haft nogle opsigtsvækkende opgaver, hvor de af flere omgange er blevet kaldt ud til søer, hvor der er blevet fundet farlige genstande.

Tidligere har magnetfiskere fundet patroner, granater og endda en panserværnsraket. Adskillige gange har politiet derfor været nødsaget til at få assistance af Forsvarets ammunitions-, bombe- og minerydningsenhed, EOD.

arrow Læs også: Panserværnsraket, maskinpistol og rifler: Magnetfisker gjorde nyt fund i særlig sø
Tysk maskinpistol

Fredag eftermiddag kunne politiet dog klare opgaven selv, da en gruppe magnetfiskere havde fundet spændende genstande fra Anden Verdenskrig i Gurre Sø. Her havde magnetfiskerne fundet patroner af typen 7.92 x 57, en signalpistol og en tysk MP40 maskinpistol.

Det er ikke tilladt at beholde tingene uden tilladelse, hvorfor politiet tog tingene med sig. Våbnene vil blive sendt til Rigspolitiets Nationalt Kriminalteknisk Center, NKC, hvor det vil blive undersøgt, hvorvidt våbnene har været fra en tidligere kriminalsag.

Derudover vil NKC kigge på, om våbnene har en historisk værdi, for så vil genstandene ryge videre til et museum. Ammunitionen vil til gengæld blive kørt til destruktion lokalt.

Historisk sted

Magnetfiskerne fandt ligeledes en bajonet, som de til gengæld gerne måtte tage med hjem, hvor den fremover bliver opbevaret hos en med blankvåben tilladelse.

Der er flere årsager til, at det netop er i Gurre Sø, at der bliver fundet så mange spændende ting. Horserød Statsfængsel ligger tæt på og har tidligere været brugt som fangelejr, ligesom værnemagten holdt til på Gurrehus under Anden Verdenskrig.

arrow Stor panserværnsraket fundet i skovsø: Sådan så den ud
03. maj 2021 kl. 16:18 Opdateret: kl. 15:07
arrow Magnetfiskere gjorde endnu et mystisk fund i smuk skovsø
03. maj 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 11:30
arrow Magnetfisker gjorde opsigtsvækkende fund i skovsø
29. april 2021 kl. 11:29 Opdateret: kl. 12:03
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?