23. marts 2019
Kant Arkitekter og BOGL Landskabsarkitektur, har udarbejdet projektet, som er kendetegnet ved at blive opført i klynger med byggeri i forskellig højde. Illustration: Kant Arkitekter
gallery icon

Se billedserie

Kant Arkitekter og BOGL Landskabsarkitektur, har udarbejdet projektet, som er kendetegnet ved at blive opført i klynger med byggeri i forskellig højde. Illustration: Kant Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Plan for stor-byggeri bliver nu sendt i høring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Plan for stor-byggeri bliver nu sendt i høring
Helsingør - 30. august 2018 kl. 04:12
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort flertal i Byrådet sendte Kelleris-lokalplan i høring. Per Tærsbøl(K) gik imod partilinjen.

Et projekt med foreløbig 191 boliger i form af primært rækkehuse og etagebyggerier i op til 3,5 plan i det åbne land mellem Espergærde, Hornbækvej og Kelleris Hegn rykkede et stort skridt nærmere på byrådsmødet mandag aften. Her besluttede et flertal bestående af S, SF, V, DF, R og den konservative byrådsgruppe minus Per Tærsbøl at sende forslaget til lokalplanen i høring. Efter høringen er der udsigt til, at byrådet vil komme med en endelig godkendelse.

arrow Læs også: Giv din underskrift mod at bebygge det åbne landskab

Der er tale om en lokalplan, som dels godkender byggeriet af 191 boliger på de to sydligste dele af området, og dels fungerer som rammelokalplan for resten af området, hvor det derved bliver muligt at bygge yderligere omkring 200 boliger i området mod nord, som ligger op til Rolighedsmoserne. Den nærmere udformning af disse boliger kræver imidlertid en supplerende lokalplan.

På byrådsmødet stemte Enhedslistens to medlemmer imod forslaget, da de et flertal i Byrådet i flere omgange havde afvist, at 25 procent af boliger skulle reserveres til almennyttige boliger. Et krav, som lovgivningen giver en kommune lov til at stille.

Også Konservatives Per Tærsbøl, som selv bor i Espergærde, stemte imod, og valgte altså at bryde partilinjen. Det gjorde han fordi, at han var imod projektets anden etape på arealet ud mod Rolighedsmoserne.

- Det kan godt være, at jeg kommer til at stå alene, men det er sket før, sagde Per Tærsbæl.

Brug for kompromis
Han mente en etape to ville være en fatal fejl, som vil gå ud over det naturområdet Rolighedsmoserne, som er meget værdsat af de lokale. Han mindede også om et borgermøde tilbage i september og byudvikling i netop Espergærde.

- Jeg har aldrig, aldrig oplevet et borgermøde, hvor stemningen var så dårlig, sagde han, og pegede på nødvendigheden af et kompromis mellem ønskerne om byudvikling og hensynet til Espergærdes nuværende beboere.

Bag det store byudviklingsprojekt står Projektselskabet Kelleris ApS. Projektselskabet har Jesper Favre-Bulle Malling Petersen som direktør, og han kontrollerer ifølge CVR-registeret selskabet sammen med Thomas Favre-Bulle Malling.

arrow Hvad siger mosekonen i Kelleris ?
03. oktober 2018 kl. 11:43 Opdateret: kl. 11:43
arrow Knuser et rekreativt naturområdet
02. oktober 2018 kl. 20:43 Opdateret: kl. 13:56
arrow Naturen tilbage til mennesket
02. oktober 2018 kl. 10:53 Opdateret: kl. 10:53

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede