22. oktober 2021
Hotel Hornbækhus på Skovvej i Hornbæk er blevet overdådigt istandsat og ombygget i gammel stil.
Hotel Hornbækhus på Skovvej i Hornbæk er blevet overdådigt istandsat og ombygget i gammel stil.
Foto: Kenn Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ombygning af Tiger-rigmands badehotel udløste strid om millioner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ombygning af Tiger-rigmands badehotel udløste strid om millioner

Lennart Lajboschitz-selskab endte med at måtte betale cirka 2 millioner kroner til entreprenør ved en voldgiftssag. Hotelselskabet fik dog også medhold i andre forhold.

Helsingør - 29. juli 2021 kl. 04:15
Af Andreas Norrie

Den stort anlagte renovering af det historiske badehotel Hornbækhus i Hornbæk til mindst 25 millioner kroner var bag facaden præget af store uenigheder, tidspres og byggetekniske problemer. Og ikke mindst en strid om millioner.

Det fremgår af ny kendelse fra Voldgiftsnævnet for Byggeri og Anlæg, som Frederiksborg Amts Avis er i besiddelse af.

Bygherre på projektet var Tiger-stifteren Lennart Lajboschitzs selskab Hornbækhotellerne ApS, som tilbage i 2017 igangsatte den omfattende renovering af bygningerne fra 1904.

Kort fortalt blev entreprenørfirmaet Clausen & Elkjær i nævnet mødt af en påstand fra et elinstallatørfirma om betaling af over 1,2 millioner kroner og et delvist krav mod Hornbækhotellerne. Samtidig havde Clausen og Elkjær et krav mod Hornbækhotellerne på lidt over 5.418.000 kroner. Til gengæld blev entreprenøren så mødt af et krav på 6.467.819 kroner fra hotelselskabet.

Sagen endte dog med, at det blev bestemt, at Hornbækhotellerne ApS skulle betale over 3,2 millioner kroner til entreprenøren plus 550.000 kroner i to slags sagsomkostninger plus procesrenter. Samtidig skulle Clausen og Elkjær dog i et andet forhold betale lidt under 1,8 millioner kroner til hotelselskabet. Samlet set ender sagen med cirka 2 millioner kroner til entreprenøren fra Lajboschitzs selskab.

- Vi er godt tilfredse med kendelsen, lyder det fra daglig leder af entreprenørfirmaet Clausen & Elkjær Entreprise, Steffen Clausen. Avisen har været i kontakt med Hornbækhushotellernes advokat i forhold til en mulig kommentar til sagen. Det var dog ikke muligt at nå inden avisens deadline.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?