16. januar 2019
I Øresund lever den farverige blåstak. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard
I Øresund lever den farverige blåstak. Foto: Tania Lundberg Lykkegaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øresund er langt mere farverigt end man tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øresund er langt mere farverigt end man tror
Helsingør - 25. april 2018 kl. 16:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mange menneske er nemlig slet ikke klar over de fantastiske farverige skabninger der lever på bunden af Øresund. Ude i Øresunds blå bølger lever blandt andet den farverige blåstak, den skønne brogede savgylt og de ambulancefarvede søanemoner og et utal af andre farvestrålende havdyr. Men hvorfor er nogle arter farverige og nogle andre farvefattige?

I alle bededagene kan man fire gange om dagen deltage i akvariets "Rør ved levende havdyr", hvor en biologi- og eleller veterinærstuderende vil fortælle fascinerende historier om hvorfor en række dyr er udstyret med kraftige farver selv heroppe i vores kolde Øresund. Man får mulighed for at komme helt tæt på og røre ved nogle af de forskellige dyr.

Kom også og test din skjulte viden i en "farvequiz", hjælp til med fodring af dyrene kl. 11 i det store børnerørebassin, slap af i det store filmauditorium hvor akvariet alle dagene viser en lærerig film om det "Unikke Øresund" - en inspirende film lavet af WWF om det fantastiske Øresund.

Man kan røre ved levende havdyr og klappe den store taskekrabbe alle dage fra 27. april til 29. april kl. 11:25, kl. 12.25, kl. 13:25 og kl. 14:25

Alle dage vises filmen "Det unikke Øresund" som fortæller hvorfor Øresund er et helt fantastisk havområde.

Øresundsakvariets formidlere står klar alle dage med sjove historier, og vi fodrer dyrene hver time. Øresundsakvariet har åbent 10 til 17 fra 27. april til d. 29. april 2018 og adressen er Strandpromenaden 5 i Helsingør.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk