29. maj 2020
Tidsplanen for det kommende stadion på Gl. Hellebækvej er indtil videre skredet et et par gange. Illustration: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER
Tidsplanen for det kommende stadion på Gl. Hellebækvej er indtil videre skredet et et par gange. Illustration: NOVA 5 | ELKIÆR + EBBESKOV ARKITEKTER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomiudvalg skal give grønt lys til stadion-projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalg skal give grønt lys til stadion-projekt
Helsingør - 12. februar 2018 kl. 04:09
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

FC Helsingør, Stadion-byggeri og klager over det kommende byggeri fylder meget, når Økonomiudvalget mødes næste mandag. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

På mødet mandag 19. februar i kommunens Økonomiudvalg er det projektet om det planlagte 1. divisionsstadion på Gl. Hellebækvej og kommunens forhold til superligaklubben FC Helsingør de emner, som kommer til at fylde mest, fremgår af det af dagsordenen.

arrow Læs også: S-mindretal vil ikke betale ny stadion-regning på 22 millioner

På mødets lukkede del skal man drøfte » Nyt Helsingør Stadion det videre forløb for anlægsprojektet«

Det fremgår af teksten, at der er tale om en såkaldt »beslutningssag«.

Med andre ord er der lagt op til, at der bliver sagt ja til at gå i gang med stadionbyggeriet, som der indtil videre er afsat 57,6 millioner kroner til.

En underskrift på en kontrakt med en entreprenør skal dog godkendes endeligt af Byrådet, hvilket sandsynligvis kommer til at ske på mødet 26. februar.

I sidste måned godkendte kommunen fem entreprenørfirmaer, som er prækvalificeret til opgaven.

Svar til Ankestyrelsen
Før dette punkt er på dagsordenen skal udvalget også tage stilling til et forslag til en et svar til Ankestyrelsens Tilsyn med Kommunerne og Regionerne, som har bedt kommunen svare på en række spørgsmål omkring det juridiske grundlag for kommunens økonomiske støtte til superliga-klubben FC Helsingør. I forhold til støtten bliver der blandt andet spurgt til de omkring 2,9 millioner kroner, som kommunen bevilligede sidste forår til en opgradering af det nuværende stadion på Nordre Strandvej. Det resterende beløb af den samlede opgradering på 6,4 millioner kroner blev betalt af FC Helsingør.

Sagen kom til Ankestyrelsens kendskab efter en klage fra Enhedslisten i Helsingør, som satte spørgsmålstegn ved, hvorvidt projektet blandt andet var lovligt i forhold til kommunalfuldmagten.

I svaret til Ankestyrelsen, der har været undervejs i mere end to måneder, og nu skal godkendes af Økonomiudvalget, skriver embedsmændene, at kommunens støtte til fodboldklubben er i overensstemmelse med Eliteidrætsloven, og at det også er af betydning i sagen, at FC Helsingør er en forening, og ikke udbetaler udbytte til ejerne.

Ny sponsoraftale
Det fremgår dog af forslaget til svar til myndigheden, at den kommunale støtte i form af sponsorat/ samarbejdsaftale og anden støtte skal ses i et andet lys end tidligere, da klubben eksempelvis spillede i 1. og 2. division. Denne ændrede status skal ifølge svaret også afspejle sig, når der i løbet af året skal genforhandles en ny samarbejdsaftale mellem kommunen og klubben. Den nuværende samarbejdsaftale er på 800.000 kroner om året.

Ingen garanti mod nederlag i nævn

Helsingør Kommune er tidligere kommet galt af sted ved at starte et byggeri, nemlig Skolen i Bymidten, inden Natur- og Miljøklagenævnet tog stilling til sagen. Dengang endte det med, at byggeriet blev sat i bero, og kontrakten med entreprenørerne opsat, hvilket resulterede i en tocifret millionregning.

Hvis tidsplanen for stadionprojektet skal holde er der ikke tid til at vente på en afgørelse fra nævnet, som i dag har skiftet navn til Planklagenævnet.

For at være på den sikre side har kommunens egen jurist Henrik Nordtorp Jørgensen udarbejdet et notat om de klager over lokalplanen, som er indsendt til Planklageklagenævnet fra henholdsvis Danmarks Naturfredningsforening og Hellebo Park Beboergruppe.

Blandt klagepunkterne til nævnet er blandt andet manglende undersøgelser af alternative placeringer, brud på skovbyggelinjen og manglende af beskrivelse af støj og trafikale gener.

Juristen gennemgår i et notat klagepunkterne én for én, og kommer frem til, at kritikken - rent juridisk - ikke står i vejen for, at klagenævnet vil give kommunen medhold.

Men han understreger dog alligevel, at:

- Det er dog ikke muligt at give en sikker vurdering afudfaldet af Planklagenævnets afgørelse.

arrow Stadion-sag: Forvaltning frygtede klagesag - før lækage
23. februar 2018 kl. 16:28 Opdateret: kl. 16:28
arrow Stadion-sag: Flertal vil ikke vente på klagenævn
22. februar 2018 kl. 20:05 Opdateret: kl. 17:06
arrow Kommunaldirektør politianmelder lækage efter stadion-afsløring
22. februar 2018 kl. 15:35 Opdateret: kl. 15:35
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?