21. juni 2021
De røde prikker viser, hvor der ifølge beregningerne bliver udledt mest urenset/fortyndet spildevand. Illustration: Helsingør Kommune
De røde prikker viser, hvor der ifølge beregningerne bliver udledt mest urenset/fortyndet spildevand. Illustration: Helsingør Kommune
Foto: Helsingør Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye beregninger: Vi udleder langt mere urenset spildevand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nye beregninger: Vi udleder langt mere urenset spildevand
Helsingør - 11. juni 2020 kl. 05:10
Af Andreas Norrie

Forvaltningen i Center for By, Land og Vand har foretaget helt nye spildevandsberegninger. Og de nye beregninger gør ikke udfordringerne mindre.

I Frederiksborg Amts Avis onsdag fremgik, at Byrådets medlemmer samt kommunens topledelse havde modtaget en mail fra forvaltningen i Center for By-, Land og Vand om Helsingør Kommunes udledning af urenset eller fortyndet spildevand på baggrund af den offentlige debat om Københavns Kommunes og forsyningsselskabet Hofors planlagte udledning af intet mindre end 290.000 kubikmeter urenset og fækaliefyldt spildevand i Øresund. Et tal, som svarer til mere end 200 helt fyldte svømmehaller.

arrow Læs også: Digitale målere sladrer om kloakvand, der stikker af

Af mailen fra slutningen af maj, som avisen er besiddelse af, fremgik det, at forvaltningen havde beregnet kommunens udledning af urenset/fortyndet spildevand i forbindelse til kraftige regnskyl på omkring 308.000 kubikmeter årligt - altså mere end den medieomtalte udledning,

Imidlertid fremgik det af svaret fra centerchef Pia Holm Nielsen, at der var tale om modelberegninger foretaget ud fra data tilbage fra 2011. Data, som også var blevet brugt til udarbejdelsen af kommunens »spildevandsplan 2012-2026«.

Men et realistisk tal for udledningen ser nu ud til at være betydeligt højere viser nye beregninger foretaget af samme forvaltning. For det fremgår nemlig af et helt nyt svar fra leder af afdelingen »Natur og Miljø«, Annemarie West Jepsen« til Jørgen Busch fra foreningen Stad&Egn Helsingør, at tallet baseret på modelberegninger med data fra 2019 ser ud til at være på 368.908 kubikmeter - eller 368,9 millioner liter.

Tallet er sat sammen af et udløb fra »bygværker« på 164.066 kubikmeter, som kan være eksempel være udledning direkte fra rør og kloakdæksler, samt 204.842 kubikmeter i form af overløb fra renseanlæg.

Beregningerne med baggrund i data fra 2019 skal bruges i forbindelse med en kommende revision af spildevandsplanen, fremgår det af svaret til Jørgen Busch.

arrow K og S bag forslag til ny spildevandskurs
20. januar 2021 kl. 04:37 Opdateret: kl. 15:48
arrow Skånsomt fangede fisk får statskontrolleret mærke
24. oktober 2020 kl. 05:31 Opdateret: kl. 16:40
Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?