23. oktober 2019
Lisbeth Lykke Harsvik er rektor for den nye FGU-uddannelse, som skal hjælpe unge i Helsingør, Fredensborg og Hørsholm videre i job eller uddannelse. Foto: Pressfoto
Lisbeth Lykke Harsvik er rektor for den nye FGU-uddannelse, som skal hjælpe unge i Helsingør, Fredensborg og Hørsholm videre i job eller uddannelse. Foto: Pressfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny uddannelse åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny uddannelse åbner dørene
Helsingør - 26. april 2019 kl. 06:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selv om selve uddannelsen først tager imod elever til august, så er den nye Forberedende Grunduddannelse klar til at svare på spørgsmål og give gode råd. Det sker til et åbent hus mandag 29. april fra 16-20 på Fabriksvej 20 i Helsingør.

- Her vil vi gerne invitere unge, forældre og andre interesserede til at kigge ind, så de kan få svar på de spørgsmål, de måtte have om uddannelse, siger rektor Lisbeth Lykke Harsvik.

FGU, der har undervisningslokaler i Helsingør, dækker kommunerne Helsingør, Fredensborg og Hørsholm.

- Vi får mange elever, så ud over de nuværende lokaler på Produktionsskolen i Helsingør, har vi været så heldige at få lov til at leje lokaler på Teknisk Museum på den anden side af vejen," fortæller Lisbeth Lykke Harsvik.

FGU er en uddannelse for unge mellem 15 og 25 år, som skal forberede sig til enten en ungdomsuddannelse eller job. Den nye uddannelse samler de fleste af de nuværende uddannelsestilbud til unge under 25 år, der ikke går direkte på gymnasie eller erhvervsskole. Eleverne får tre spor at vælge imellem. Et alment spor, der forbereder til videreuddannelse på HF, gymnasie, eller erhvervsskole, et produktionsspor, der forbereder til erhvervsskole eller arbejde og et erhvervsspor med korte skoleophold og lange praktikophold, der primært forbereder til arbejde.

grafik køb billede