18. oktober 2019
Affaldssortering i Roskilde Kommune, affald, sortering, genbrug. Foto:  Presse
Affaldssortering i Roskilde Kommune, affald, sortering, genbrug. Foto: Presse
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny affaldssortering starter senere end planlagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny affaldssortering starter senere end planlagt
Helsingør - 16. maj 2019 kl. 15:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forsyning Helsingør har justeret tidsplanen for udrulning af det nye indsamlingssystem med øget sortering af husholdningsaffald i Helsingør Kommune. Det betyder, at udrulningen ikke starter til september 2019 som ellers forventet - men til foråret 2020. Ændringen af tidsplanen skyldes primært lang leveringstid på nye renovationsbiler med dobbeltkammer, der fremover bliver nødvendige for at samle affald ind ved enfamilieboliger. Samt behov for at sikre en smidig hjemtagning af renovationskørslen i efteråret 2019, før der udrulles et nyt system. Trods ændring af tidsplan er det stadig forventningen, at det overordnede mål om, at 50 procent af husholdningsaffaldet skal genanvendes i 2022, kan opfyldes. Det oplyser kommunalt ejede Forsyning Helsingør i en pressemeddelelse.

Med det nye indsamlingssystem, skal alle husstande i kommunen begynde at sortere affaldet i fem fraktioner; papir/pap, metal, plast, madaffald og restaffald.

Den nye tidsplan betyder, at indsamlingssystemet starter i etageboliger i foråret 2020. I bykernen i Helsingør Centrum, hvor det kan være svært at få plads til alle beholdere, vil Forsyning Helsingør gå i dialog med brugerne om skræddersyede løsninger i efteråret 2020 / foråret 2021. Indsamlingen i enfamilieboliger, der ellers var planlagt til september 2019, starter foråret 2021. Det samme gør indsamlingen i sommerhuse. Er der rækkehuse blandt enfamilieboligerne, der ønsker at dele affaldsbeholdere, kan dette sættes i gang forår 2020.

Det nye indsamlingssystem vil blive rullet ud til alle 31.000 husstande i Helsingør Kommune.

Medarbejdere i Forsyning Helsingør er i fuld gang med at forberede systemet. Det gælder blandt andet etableringen af individuelle løsninger ved etageboliger, hvor store beholdere til hver af de fem affaldsfraktioner skal placeres fordelagtigt og i dialog med boligselskaberne. Etageboliger, der allerede nu ønsker at starte dialogen om deres affaldsløsning, er velkomne til at henvende sig til Forsyning Helsingør. Udrulningen af indsamlingssystemet fra foråret 2020 vil ske i takt med at de individuelle løsninger falder på plads.

Indtil da fortsætter den nuværende indsamlingsordning for alle husstande.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede