19. oktober 2019
Go Green Helsingør skal guide byens borgere til en grønnere hverdag. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Go Green Helsingør skal guide byens borgere til en grønnere hverdag. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu bliver hverdagen i Helsingør grønnere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu bliver hverdagen i Helsingør grønnere
Helsingør - 07. juli 2016 kl. 12:06
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det har aldrig været mere trendy at vælge bæredygtigt. Alligevel er det langt fra alle caféer og forretninger, der skilter med at sælge eksempelvis miljømærkede eller lokalproducerede varer, og derfor kan det være uoverskueligt og tidskrævende som forbruger at skulle vælge efter bæredygtighed.

Men det skal der laves om på. Derfor er Helsingør Kommune nu blevet en del af netværket Go Green, der har eksisteret i København i fem år og har mere end 100 bæredygtige virksomheder i sin fold. Netværket er for virksomheder, der på tværs af brancher har det til fælles, at de er bæredygtige, og at det er en del af deres forretningsgrundlag.

I Go Green kan man sparre og hjælpe hinanden med de forskellige udfordringer, der typisk opstår for små virksomheder. Indtil videre er knapt 50 lokale virksomheder blevet en del af Go Green, og håbet er, at flere efterhånden vil slutte sig til. På listen står blandt andet Café Chaplin, Comwell Borupgaard og Forsyning Helsingør.

Samtidig får Helsingør som den første by udenfor hovedstadsområdet nu et bykort og en guide over bæredygtige caféer, butikker og virksomheder i kommunen. Guiden, der hedder 'Her handler du bæredygtigt' skal hjælpe byens borgere med alt fra bæredygtige hverdagstips, rådgivning om energioptimering og vedvarende energi til de mange virksomheder, der tager bæredygtighed alvorligt. For der er flere, end man umiddelbart tror, forklarer Peter Torp, der er lokal repræsentant, til pressemødet for Go Green onsdag formiddag.

- Vidste du for eksempel, at Kammercaféen, vi sidder på, serverer bæredygtig mad? De skilter ikke med det, og det skal vi have dem til. For det er trendy at være bæredygtig, siger han.

Det har ikke været lige nemt at få alle 48 virksomheder med på kortet. Både den familiedrevne café Albi's Kaffebar og Second-Hand i Hornbæk og den formelle restaurant Krone B på Kronborg Slot sagde oprindeligt nej, forklarer Peter Torp.

- Det havde de ikke lige tid til, og det var for besværligt, mente de. Men så sagde jeg, at det var fire sider, de skulle sætte sig ind i. De to steder er mine små sejre, siger han.

- Der er god grund til at være stolt over, at vi er blevet en del af Go Green. Klimaet er en fælles sag for borgere, virksomheder og naturligvis også kommunen selv, siger fungerende borgmester Henrik Møller (S) i sin tale til pressemødet.

- Vi skal alle bidrage, og med Go Green Helsingør-bykortet har vi fået et nyt værktøj. Gennem jeres grønne netværk og med dette bykort vil vi inspirere borgere og besøgende til miljø- og klimavenlig adfærd, siger han.

Netværket er igangsat på initativ af kommunens klimasekretariat, herunder Karen Marie Pagh Nielsen, der mødte initiativtager til Goo Green Helsingør, Pia Rathsach, til et pressemøde om elbiler i kommunen.

Guiden til at handle bæredygtigt vil blive trykt i 25.000 eksemplarer på dansk og engelsk.

smw

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede