16. juli 2020
Virkelighed møder komedie i den skandinaviske krimikomedie selvtægt.
Virkelighed møder komedie i den skandinaviske krimikomedie selvtægt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nordic noir-krimikomedie med dyster baggrund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nordic noir-krimikomedie med dyster baggrund
Helsingør - 17. november 2019 kl. 09:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Teater Momentum og Teatret st. tv præsenterer torsdag 21. november klokken 19.30 på Kulturværftet » Selvtægt - En Nordic Noir«-krimikomedie af instruktør Anna Malzer, der låner fra film, tv-serier og Tarantino.

En fortælling om at tage loven i egen hånd. Säpoagent Mo er taget til den lille flække Ljungby for at efterforske en af de mange asylbrande der hærger landet. Men ingen af byens borgere ved noget, har set eller hørt noget. Det eneste vidne er en HUND.

Samtidig mødes en muslimsk pige med tørklæde og en neonazist på en internetcafé og finder ud af at de spiller på samme Counter-Strike hold! Og hvad fuck gør man så?

En alkoholiseret arbejdsløs kvinde maler billeder af asylbranden til byens morskab, men en dag bliver hun kontaktet af en gallerist fra Berlin, som mener det er kunst. For at komme dybere ned i sagen må Mo tage yderst utraditionelle metoder i brug. Men hvordan skal Marit, byens kommunalpolitiske blæksprutte, socialrådgiver og kognitive terapeut holde styr på det hele?

Der er dog også en virkelig baggrund for dramaet. For lørdag 17. oktober 2015 brændte Kånnas gamle skole, lige udenfor Ljungby, ned til grunden.

Skolen skulle have været brugt som asylcenter for 80 flygtninge. Ingen døde i branden som politiet mener var påsat. Det var den 43. asylbrand siden juli samme år. Branden er stadig uopklaret.

Instruktør Anna Malzer, en fremadstormende stjerne i dansk teater og nu teaterdirektør for Mungo Park, tog sammen med dramatiker Aleksa Okanovic til Ljungby og gravede selv i sagen. De greb pennen, hvor efterforskningen slap. Hvem satte ild til asyllejren den nat?

Billetter fra kr. 110,- på www.helsingor-teater.dk

Instruktør: Anna Malzer / Dramatiker: Aleksa Okanovic / Medvirkende: Amira Jasmina Jensen, Mohamed Ali Osman, Emil Prenter, Marianne Søndergaard og Betina Grove

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?