19. juni 2021
Niels Lan Doky.
Niels Lan Doky.
Foto: Mik
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Niels Lan Doky: Det skal være en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Niels Lan Doky: Det skal være en succes
Helsingør - 28. oktober 2020 kl. 11:19
Af Per Skovkjær Sand

Niels Lan Doky forsikrer, at regionen og kommunen er ved at få tilsendt de sidste oplysninger til at beslutte, om der skal bevilges penge til Sound Dues, og han forsikrer også, at hvis det hele falder på plads, så er målet, at det bliver en hundrede procent succes. Lan Doky fortæller, at han ikke personligt har skrevet ansøgning til regionen.

arrow Læs også: Byen får ny jazz-festival i light udgave

- Men jeg mener, at det af vores projektmateriale fremgår, at vi har en omfattende og mangeårig professionel erfaring, både national og international, med at producere koncerter og events, skriver Niels Lan Doky i en mail.

Han nævner, at hans forretningspartner og kreative direktør er Josh Greenberg, som er amerikaner og flyttede til Danmark for to år siden, er tidligere leder af eksperimentel marketing for Spotifys kontor i New York og har produceret Spotifys live-begivenheder. Han har derfor stor erfaring med marketing.

Niels Lan Doky nævner mange andre erfaringer i arrangørgruppen: koncerter på Nationalmuseet, på festivalen Sølyst, på Hotel D'Angleterre, Nørrebro Teater og en kommende koncertrække på Louisiana. Der er altså solid erfaring med at arrangere koncerter, er det klare budskab.

- Og da jeg flyttede hjem i 2013 (...) for at lave The Standard Jazz Club med Claus Meyer producerede jeg ni koncerter om ugen i lidt over tre år. Det svarer til mere end 5.700 koncerter, skriver Niels Lan Doky.

Om efterspørgslen på konkrete planer i et bilag fra regionen, siger han:

- Vi er ikke vant til at skulle levere detaljering for at skabe tillid. Vores track record taler for sig selv.

Han fortæller, at han ikke har været bekendt med, at nogle midler var øremærket til kulturelle aktiviteter (hvilket regionen har kommenteret i et bilag), men at det er det, festivalen Sound Dues er, nemlig en kulturel begivenhed. Samtidig har det altid været sådan, at kulturelle begivenheder gavner både erhvervsliv og turisme, om man vil det eller ej, påpeger Niels Lan Doky. Han nævner, at Copenhagen Jazz Festival trækker 300.000 tilrejsende hvert år. På samme måde ønsker han, at Sound Dues bliver en international jazz-festival fra dag ét, med hvad der følger af tilrejsende og øget aktivitet i erhvervslivet.

- Sound Dues er dog som udgangspunkt udelukkende en kulturel begivenhed og har ikke noget selvstændigt modul, der specifikt og udelukkende handler om erhvervs- og turismefremme, selvom det altid er en uundgåelig sideeffekt, skriver Niels Lan Doky.

Han skriver desuden, at samtlige midler vil blive brugt på kulturelle aktiviteter og dertil knyttede tekniske, produktionsmæssige og marketingmæssige omkostninger med videre.

Om samarbejdet med regionen understreger han, at det har været positivt og entusiastisk, og at han bestemt regner med, at alle resterende afklaringer kommer på plads meget snart. Den vigtigst ting at få på plads er Helsingør Kommunes endelige tilsagn om 500.000 kroner til festivalen.

- Ligesom Region Hovedstaden tror ikke, at der er andre partnere, som vil ønske at komme til Helsingør Kommune for at lave en international festival-begivenhed som denne, hvis ikke Helsingør Kommune selv ønsker at være med, skriver Niels Lan Doky.

Han skriver, at der allerede er lagt billet ind ved nogle hovednavne til festivalen (som først vil blive afsløret ved en officiel begivenhed) og indgået aftaler med spillesteder, blandt andet Kronborg Slot og Marienlyst Slot.

- Vi har en del faste aftaler på plads allerede, men langtfra alle. Men alle resterende kommer på plads, det er jeg slet ikke i tvivl om, for det sørger vi altid for (...) Tingene altid lykkedes for os (...) og vi har efterhånden en lang track record, skriver Niels Lan Doky.

Det eneste usikre element lige nu er finansieringen.

- Region Hovedstaden og Helsingør Kommune har indstillet det nødvendige fundament af penge, så vi er tæt på. Det eneste vi kan gøre er at give begge parter alle de supplerende informationer, skriver Niels Lan Doky.

Han forsikrer, at han og resten af gruppen bag festivalen gerne vil sikre, at det ikke bliver en masse corona-arrangementer, som kulturudvalget i Helsingør har været nervøse for. Han er helt enig med formanden i udvalget Michael Mathiesen (K) om, at det skal være en succes:

- Jeg involverede mig principielt ikke i projekter, med mindre at målsætningen og ambitionen fra dag ét grundlæggende er at skabe en succes i international målestok, skriver Niels Lan Doky.

På spørgsmålet om, hvorvidt han og resten af arrangørerne kan give kulturudvalget tryghed for, at der kommer »knald på«, og Sound Dues bliver en succes, skriver Niels Lan Doky:

- Ja, absolut!

arrow Lan Dokys festival er halvt i mål med finansieringen
28. oktober 2020 kl. 11:12 Opdateret: kl. 11:12
arrow Aflyst ironman kan betale tv-krimi, jazz og bispeindsættelse
05. oktober 2020 kl. 10:05 Opdateret: kl. 10:08
arrow Niels Lan Doky kommer til Marienlyst Slot
24. august 2020 kl. 19:01 Opdateret: kl. 15:30
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?