31. maj 2020
Byggeriet af i alt 35 udlejningsboliger, som opføres af entreprenørfirmaet Einar Kornerup for Initus Ejendomme, nåede aldrig at stoppe efter standsningsforbuddet i starten af november.  Foto: Dorte Møller Rasmussen
Byggeriet af i alt 35 udlejningsboliger, som opføres af entreprenørfirmaet Einar Kornerup for Initus Ejendomme, nåede aldrig at stoppe efter standsningsforbuddet i starten af november. Foto: Dorte Møller Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nævn: Lokalplan var i strid med planloven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nævn: Lokalplan var i strid med planloven
Helsingør - 07. december 2018 kl. 04:05
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Planklagenævnet er kommet med en afgørelse i sagen om Egebæk Huse.

Som ventet er Planklagenævnet i en endelig afgørelse kommet frem til, at Helsingør Kommunes lokalplan for byggeriet på Mørdrupvej ved navn Egebæk Huse er i strid med den gældende kommuneplan - og derved ulovlig. Mere præcist havde nævnet modtaget to klager over henholdsvis selve lokalplanen og over en dispensation givet af kommunen i forhold til bygningshøjden. Både lokalplan og dispensation er derfor nu ophævede og ugyldige.

arrow Læs også: Underkendt boligprojekt splitter stadig byråd

Men samtidig har selvsamme nævn i afgørelsen ophævet det standsningsforbud for byggeriet, som blev givet i sidste måned i forbindelse med en afgørelse om, at sagen havde opsættende virkning. Nu bliver det ifølge afgørelsen op til kommunen at sørge for, at der ikke bliver bygget på en måde, som strider imod kommuneplanen.

Formand for By-, Plan- og Miljøudvalget Christian Holm Donatzky(R) kan ikke sige nøjagtigt, hvordan sagen vil blive administreret, men forestiller sig, at man - indtil videre - ikke fortsætter byggeriet i mere end to etagers højde, da det netop var i højden ud mod nabomatriklerne på Gefionsbakken, som var en årsag til, at lokalplanen blev kendt i strid kommuneplanen.

Ved at lovliggøre projekt
Det er dog ikke planen, at det eksisterende projekt på den tidligere kommunal ejede grund skal ændres. Således besluttede et flertal bestående af K, V, Marlene Harpsøe fra DF, SF og EL på det seneste byrådsmøde at vedtage et kommuneplantillæg og en lokalplan, som muliggør byggeriet.

Disse planer er nu sendt i offentlig høring, og forventes at blive vedtaget først i det nye år.

Det store mindretal i Byrådet valgte at stemme imod de lovliggørende planer i protest mod processen bag den oprindelige lokalplan. Her blev Teknisk Forvaltnings gamle bygninger nemlig sat til salg uden der lå en lokalplan for grunden for at få det højeste bud.

arrow Må borgere ikke have ret?
04. december 2018 kl. 10:15 Opdateret: kl. 10:15
arrow Snævert byrådsflertal sagde ja til at lovliggøre omstridt byggeri
27. november 2018 kl. 03:41 Opdateret: kl. 20:20
arrow Byggeri fortsætter trods forbud
09. november 2018 kl. 11:03 Opdateret: kl. 10:05
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?