15. august 2020
Porten skal åbnes, lyder det fra Natur- og Miljøklagenævnet. Foto: Andreas Norrie
Porten skal åbnes, lyder det fra Natur- og Miljøklagenævnet. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nævn: Chokolade-fabrikant skal åbne sti for borgerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nævn: Chokolade-fabrikant skal åbne sti for borgerne
Opdateret 07. februar 2016 kl. 10:24
Helsingør - 04. februar 2016 kl. 11:21
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt kommunens tilladelse til, at chokoladefabrikant Peter Beier kan stoppe offentlighedens adgang til sti ned til Gurre Sø. Det skriver Frederiksborg Amts Avis torsdag.

arrow Læs også: Politianmeldelse truer nu i den store lågesag

Forvaltningen i Helsingør Kommunes Center for Teknik, Miljø og Klima havde indtil til en helt ny afgørelse fra Natur- og Miljøklagenævnet udsigt til at finde en løsning på en efterhånden mere end otte år gammel sag om offentlighedens adgang til en sti ned til Gurre Sø fra den offentlige sti rundt om søen. Stien ligger på et grundstykke ejet af ejerne af Ørsholt Gods, som er Peter - og Linda Beier.

Således var kommunen og ejerne af grunden således blevet enige om en plan for en trampesti fra den offentligt tilgængelige sti og ud til søen på et grundstykke 300 meter nord for den nuværende sti på et arealer som tilhører såvel Beier-familien og Naturstyrelsen. På dette sted ville Peter Beier også selv betale for opførelsen af bro ud i søen. Ligeledes var Naturstyrelsen, der ejer resten af området omkring søen også positive. Samtidig tillod kommunen, at Beier juridisk kunne nedlægge den eksisterende sti til søen fra »Fiskerhuset«

Nu ser denne løsningsmodel ud til at være taget af bordet, da Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt tilladelsen fra kommunen til, at Beier juridisk kan nedlægge stien ud til sin bådebro. og blive ved at afspærre adgangen til stien med en låge.

Klagen til Natur- og Miljøklagenævnet var indgivet af Danmarks Naturfredningsforening, Friluftsrådet og Dansk Ornitologisk Forening, som var stærkt utilfredse med forvaltningens behandling af sagen.

En af hovedårsagen til, at klagenævnet har underkendt tilladelsen er, at det rent juridisk ifølge nævnet ikke er lovligt at nedlægge en sti medmindre ejeren pløjer den op og i dette tilfælde også fjerner lågen og erstatter den med et hegn. Med andre ord ville det betyde, at familien Beier heller ikke selv skulle kunne bruge stien.

På vej i Landsretten

Det fremgår af afgørelsen, der ikke kan ankes, at Natur- og Miljøklagenævnet allerede i 2008 efter en besigtigelse slog fast, at stien ud for »Fiskerhuset« jævnfør Naturbeskyttelsensloven skal være offentlig tilgængelig. Peter Beier valgte derefter at sagsøge Natur- og Miljøklagenævnet ved en civil retssag ved Retten i Helsingør, hvor han ikke fik medhold. Sagen er nu anket til Østre Landsret.

arrow DN kræver handling i sag om omstridt låge
21. februar 2020 kl. 04:34 Opdateret: kl. 15:13
arrow Chokolade-fabrikant vinder strid om sti
25. oktober 2013 kl. 10:56 Opdateret: kl. 08:56
arrow Chokolade-konge får blankt nej til læhegn
23. august 2013 kl. 04:01 Opdateret: kl. 11:14
Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?