29. maj 2020
Per Christiansen var en af »fædrene« til det nye Espergærde.
Per Christiansen var en af »fædrene« til det nye Espergærde.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeudstilling om Per Christiansen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeudstilling om Per Christiansen
Helsingør - 12. oktober 2019 kl. 19:29
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Søndag den 20. oktober er det 100 år siden den navnkundige arkitekt Per Christiansen blev født. I den anledning inviterer Espergærde Bibliotek og Espergærde Centret til udstillingsreception og byvandring lørdag den 19. oktober kl. 11-13.

Per Christiansen voksede op i Snekkersten og boede det meste af sit liv i området. Sammen med kollegaen Carl Svendsen var han arkitekten bag kernen i det nye Espergærde, nemlig Den hvide by i Søndermarken, Espergærde Centret, Mørdrup Kirke og Espergærde Bibliotek.

Lokalhistorikeren Kjeld Damgaard har i anledning af 100-året produceret en stor plancheudstilling, som kan ses frem til den 9. november i Espergærde Centret, Vester Torv og på Espergærde Bibliotek. Udstillingen består af i alt 54 plancher om Per Christiansens liv, kunst og arkitektur samt et par montrer med nogle af arkitektens efterladte ting. Mange vil kunne huske Per Christiansen med den karakteristiske hat, som bl.a. kan ses i udstillingen.

Byvandring
Espergærde Centret og Espergærde Bibliotek inviterer til en fælles reception lørdag den 19.10. kl. 11-13. En mindre del af udstillingen, der især handler om Per Christiansens arkitektur, kan ses på biblioteket, hvor udstillingen åbnes kl. 11.

Cirka 11.30-12.00 står lokalhistoriker Kjeld Damgaard for en lille byvandring fra biblioteket rundt i Den hvide by (Søndermarken), Mørdrup Kirke og tilbage til Espergærde Centret, Vester Torv, hvor hele plancheudstillingen kan ses. Her byder Espergærde Centret på kaffe og lagkage. De to udstillinger, der supplerer hinanden, kan ses frem til lørdag den 9. november.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?