5. juni 2020
Hellebæk set fra luften.
Hellebæk set fra luften.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mere sikker trafik på tre udvalgte veje

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mere sikker trafik på tre udvalgte veje
Opdateret 22. maj 2020 kl. 09:32
Helsingør - 22. maj 2020 kl. 05:31
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Snart begynder arbejdet med en række trafikale forbedringer på Nordre Strandvej, Riffsvej og Skåningevej i Hellebæk. Arbejderne udføres i samarbejde mellem Nordsjællands Park og Vej og Helsingør Kommunens Center for By, Land og Vand. Arbejderne påbegyndes medio maj og afsluttes i løbet af sommeren.

For at skabe bedre forhold for cyklisterne der færdes langs Skåningevej, vil der fra Krogebakke til Hellebækskolen blive etableret røde cykelstrimler. Cykelstrimlerne er med til visuelt at indsnævre kørebaneprofilet og vurderes derfor at virke hastighedsdæmpende. Dertil kommer, at bilisterne ledes til at køre tættere på midten, og dermed giver bedre plads til cyklisterne.

Der anlægges fortov ved Skåningevej på tværs af Riffsvej. Det tydeliggør bilisters vigepligt for krydsende fodgængere, og bilisternes svingmanøvre foretages med lav hastighed.

Ensretningen på Riffsvej ophæves sammen med indkørselsforbuddet fra Nordre Strandvej til Riffsvej. Der etableres i stedet gennemkørselsforbud for motorkøretøjer i tidsrummet kl. 7-9 på hverdage, af hensyn til skolebørnenes færden på Riffsvej. Det betyder, at der fortsat kun kan køres i en retning i forbindelse med aflevering af børn om morgenen.

Samtidig etableres også ved Riffsvej/Nordre Strandvej et gennemgående fortov, så de svingende bilisters hastighed er lav, og vigepligten for fodgængere understreges.

I forbindelse med fortovsrenovering på den sydlige side af Nordre Strandvej etableres der fra Krogebakke til umiddelbart vest for Bøssemagergade delt sti - det vil sige fortov og cykelsti. Efterfølgende udlægges nyt slidlag på strækningen.

I forbindelse med arbejderne vil det i en periode være nødvendigt at lukke Riffsvej for ind- og udkørsel ved Nordre Strandvej. I samme periode vil der af hensyn til skoleelevernes færdsel på Skåningevej blive etableret standsningsforbud i tidsrummet kl. 7-9.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?