25. januar 2020
Mange kommer først og fremmest for at se dette syn.
gallery icon

Se billedserie

Mange kommer først og fremmest for at se dette syn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Menuen står på knust bil til frokost til Fars Dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Menuen står på knust bil til frokost til Fars Dag
Helsingør - 03. juni 2019 kl. 12:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Valget er nemt, sæt dit kryds og kom på Danmarks Tekniske Museum på Fabriksvej for at fejre Fars Dag, den 5. juni. Museet skruer op for røg og damp og inviterer til et brag af en maskinfest, hvor det vil være muligt at opleve både fortidens fossile syndere og fremtidens robotter.

arrow Læs også: Se billederne: Fars fede fridag

Flere af museets veteranbiler startes op og får en køretur på dagen. Man kan blandt andet opleve den flotte gule Munktell vejtromle fra 1926 og intet mindre end Verdens ældste kørende bil: Hammelvognen fra 1888. I år får museet også fint besøg af blandt andet en lokomobile fra 1930'erne, der kan trække en stenknuser, og en damptromle, som vil køre rundt på pladsen. Og så kommer der et knallerttræk uden lige, når Teufelskerle kommer forbi med både gamle og hurtige knallerter.

Som noget nyt kan man i år opleve en selvkørende bus, og hvis man er mere til køretøjer med chauffør, så kig endelig nærmere på museets luksusveteranbil Szawen fra 1920'erne, der for første gang skal med til Fars Dag.

Brænd et bilvrag
Nogle traditioner er for gode til at ændre, så igen i år vil museumsmedarbejderne anrette »knust bil til frokost« efter opskriften: Antænd et bilvrag, sluk det ved hjælp af museets veteranbrandbiler og knus bilen med en kampvogn - så er der serveret!

Der er selvfølgelig også masser man selv kan røre, føle og trykke på. Prøv det populære elektroniske lerdueskydning eller tag turen med kranen op og se hele pladsen fra oven. Museets udendørs togbane kører også hele dagen, så der er rig mulighed for at få en tur på en af Nordeuropas største minitogbaner.

Arrangementet foregår onsdag den 5. juni fra kl. 10 til 17. Børn har gratis adgang, voksne koster 90 kr. og pensionister 80 kr. Nogle af aktiviteterne kræver billet, som koster 20 kr. og kan købes på pladsen.