25. juni 2021
På en elcykel kan man komme hurtigere og længere omkring end på almindelig cykel. Ældre Sagen inviterer til foredrag i Helsingør, hvor GF Fonden deler ud af gode råd om trafiksikkerhed og køb af elcykel. Foto: Skovdal Nordic
På en elcykel kan man komme hurtigere og længere omkring end på almindelig cykel. Ældre Sagen inviterer til foredrag i Helsingør, hvor GF Fonden deler ud af gode råd om trafiksikkerhed og køb af elcykel. Foto: Skovdal Nordic
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medvind på de nordsjællandske cykelstier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medvind på de nordsjællandske cykelstier

Stadig flere får øjnene op for elcyklens fortræffeligheder. Men den ekstra styrke i pedalerne stiller krav til sikkerheden. Derfor inviterer Ældre Sagen i Helsingør til foredrag og testkørsel i samarbejde med GF Forsikrings fond.

Helsingør - 17. maj 2021 kl. 19:45

Det er dejligt at cykle, nemt og billigt. Ja, faktisk er der mange fordele, og lægger man dertil lidt hjælp til at træde i pedalerne, så er fordelene endnu flere. Mange vælger at skifte almindelig pedalkraft ud med el og får lidt medvind på cykelstien. Men det kan dog være lidt af en jungle at navigere i udvalget af elcykler. Ikke mindst batteriet kan give spørgsmål og tvivl. Samtidig betyder elmotoren også, at man skal øve sig. Start og stop kan eksempelvis give udfordringer som ny elcylist. Derfor har Ældre Sagen i Helsingør i samarbejde med GF Forsikring i Hillerød arrangeret et foredrag, hvor man kan blive klogere på trafiksikkerhed, og hvad man skal være opmærksom på, når man køber en elcykel.

- Vi kan se, at mange seniorer får flere år som cyklist, fordi de skifter den almindelige cykel ud med en elcykel. Og det er jo dejligt, at man kan nyde naturen og få luft og motion, selvom benkræfterne måske ikke er, hvad de har været, fortæller Susie Uldall Klausen fra GF Nordsjælland i Hillerød i en pressemeddelelse.

Arrangementet finder sted onsdag den 2. juni klokken 13.00 til 15.30 i Kulturhus Syd, Hovmarken 7, 3000 Helsingør, og her vil GF Fonden, som blandt andet arbejder med trafikadfærd, fortælle om sikkerhed på elcykel, og HF Christiansen, der er cykelproducent og et af verdens ældste cykelfirmaer, vil dele ud af viden og gode råd om blandt andet batteriet og vedligeholdelse af elcykel. På dagen vil de have forskellige elcykler med, som man har mulighed for at prøve - for eksempel elcyklen fra Winther, som HF Christiansen har udviklet i samarbejde med Ældre Sagen.

Arrangørerne opfordre til at medbringe egen cykelhjelm.

På grund af coronasituationen er det nødvendigt at tilmelde sig på ældresagen.dk/helsingør senest d. 28. maj. Det koster 20 kroner at deltage.

Ved ankomst skal der vises coronapas, og alle Sundhedsstyrelsens retningslinjer i forhold til covid-19 bliver naturligvis fulgt.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?