20. september 2021
Mange lystfiskerkuttere sejler ud fra Helsingørs to havne. Her ses lystfiskere på jagt efter blandt andet torsk ud for Snekkersten Havn med Hven i baggrunden. Foto: Allan Nørregaard
Mange lystfiskerkuttere sejler ud fra Helsingørs to havne. Her ses lystfiskere på jagt efter blandt andet torsk ud for Snekkersten Havn med Hven i baggrunden. Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan N
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lystfiskersamarbejde gav alt for få resultater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lystfiskersamarbejde gav alt for få resultater
Helsingør - 13. december 2017 kl. 04:32
Af Andreas Norrie

Helsingør Kommune dropper medlemsskabet af Fishing Zealand.

For lidt værdi for pengene, lyder konklusionen. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Selv om lystfiskerturismen fylder en del i Helsingør, hvor der blandt andet findes en større flåde af lystfiskerskibe, som sejler ud fra såvel statshavn som nordhavn, så har Helsingør Kommune fået få lidt ud af medlemsskabet af organisationen Fishing Zealand, som har 13 sjællandske kommuner som medlemmer.

Sådan lød konklusionen på det seneste møde i Kultur- og Turismeudvalget, hvor det i enighed blev besluttet, at man fra 2018 standser det årlige tilskud til organisationen, som er på 150.000 kroner.

Ifølge referatet fra mødet, så var det vurderingen fra forvaltningen i Center for Kultur, Turisme, Idræt og Medborgerskab, at deltagelsen i samarbejdet ganske vist havde givet en række mindre gevinster for Helsingør-området og den lokale turisme - men ikke resultater, som retfærdiggør kontingentet.

Svag organisation

Blandt kritikpunkterne mod organisationen er blandt andet, at den ikke har været i stand til at betjene de stadig flere medlemskommuner.

Derudover har projektlederen været sygemeldt det meste af året, aktivitetskoordinatoren sagde op, og det stort anlagt arrangement Fiskedysten, som skulle være afholdt i Helsingør, blev aflyst.

Endelig har der ifølge forvaltningen været kritik fra det lokale lystfiskererhverv af, at en påfaldende stor del af organisationens indsatser og arrangementer fandt sted i Lejre eller Holbæk kommuner, som er området den tidligere arrangementskoordinator kom fra.

Forvaltningen understreger endvidere, at idéen bag Fishing Zealand om at satse på bæredygtig lystfiskerturisme var god og rigtig, men at organisationen ikke kunne løfte opgaven.

For fremtiden opfordrer forvaltningen til at man i stedet styrker samarbejdet på området med Gribskov og Halsnæs kommuner omkring lystfiskerturismen.

Opsigelsen af aftalen med Fishing Zealand

Opsigelsen af kontrakten skal også ses i lyset af, at der ved de seneste budgetforlig er sket besparelser på de forskellige puljer til at fremme turismen.

Synes du, at kommunen er der for dig?