6. august 2020
Fugt og regn giver en kæmpe ekstraregning for arbejdet på Kulturværftet.
Fugt og regn giver en kæmpe ekstraregning for arbejdet på Kulturværftet.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulturhus lænser kommunekasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulturhus lænser kommunekasse
Opdateret 12. september 2010 kl. 08:17
Helsingør - 09. september 2010 kl. 11:00
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Helsingørs nye kulturhus med et budget på 290 millioner, som skal åbne 10. oktober, bliver 14 millioner dyrere. Årsagen til regningen er blandt andet kraftige vandskader. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Helsingørs kulturelle storsatsning Kulturværftet med et budget på 290 millioner kroner, der skal åbne 10.10 2010 klokken 10, bliver endnu dyrere. For Frederiksborg Amts Avis kan i dag afsløre, at medlemmerne af Helsingørs byråd på et budgetseminar blev præsenteret for en ekstraregning i størrelsesordenen 14 millioner kroner.
arrow Læs også: Kultur-byggeri giver mega-regning

Den nye regning kommer efter, at der i foråret blev givet en tillægsbevilling på fem millioner kroner til blandt andet elinstallationer. Denne gang skyldes de ekstraordinære omkostninger for en stor dels vedkommende fugt og vandskader, som blandt andet skyldes sommerens kraftige regnbyer. Det har forsinket hele byggeprojektet, da lokalerne først skal affugtes, før der eksempelvis kan lægges gulve.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, og det belaster vores kassebeholdning, men alle er heldigvis enige i, at vi skal finde pengene, for vi kan ikke bare stoppe byggeriet, siger borgmester Johannes Hecht-Nielsen til Frederiksborg Amts Avis.

Den ekstraordinære regning kommer samtidig med, at politikerne i Helsingør er i gang med at forhandle budgettet for 2011, hvor der skal findes op mod 140 millioner kroner, og der tales blandt andet om skolelukning og lukkeuger. Johannes Hecht-Nielsen(V) forklarer dog, at pengene vil blive fundet på budgettet for 2010.
arrow Mega-vandskade på Kulturværftet
10. oktober 2010 kl. 00:11 Opdateret: kl. 21:57
arrow Håndværkerkaos en uge før åbning
04. oktober 2010 kl. 06:00 Opdateret: kl. 09:28
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?