17. februar 2019
De 19 liebhaverlejligheder bliver på mellem 88 og 185 kvadratmeter store, fremgår det af det reviderede projektforslag. Illustration: Arkitekt Lars Krogh Hansen
De 19 liebhaverlejligheder bliver på mellem 88 og 185 kvadratmeter store, fremgår det af det reviderede projektforslag. Illustration: Arkitekt Lars Krogh Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kulplads-byggeri rykker tættere på

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kulplads-byggeri rykker tættere på
Helsingør - 14. august 2018 kl. 04:16
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selskabet bag projektet på havnefronten har ændret udformningen af facaden - og en endelig godkendelse er tæt på.

På mødet i maj i By-, Plan- og Miljøudvalget afviste medlemmerne i enighed en ansøgning fra ejerne af projektet på »Kulgrunden« på Havnegade om en dispensation i forhold til lokalplanens krav til facaderne for boligerne på grunden, som i årtier har været en parkeringsplads. Bygherren ønskede her, at facaderne skulle være delvist pudsede i en lys farve selv om lokalplanen dikterede rene mørke teglsten.

arrow Læs også: Lokalplaner?

Til gengæld mente udvalget, at man godt kunne dispensere fra andre dele af lokalplanen for grunden efter ønske fra ejendomsudvikleren, som er KP Huse. Således blev der sagt principielt ja til, at der kunne opføres 19 i stedet for 15 lejligheder, som længe der ikke bliver ændret på den samlede bygningsmasse. Derudover blev der givet grønt lys til, at der kunne anlægges en vejadgang i form af en ensrettet vej fra Sophie Brahes Gade til Havnegade. Endelige blev der sagt ja til at dispensere i forhold til udformningen af vinduer.

Udsigt til tilladelse
På mødet i dag tirsdag i By-, Plan - og Miljøudvalget er byggeriet på Kulgrunden igen på dagsordenen med udgangspunkt i et yderligere revidere projekt. For at imødekomme lokalplan og udvalg har KP Huses arkitekt revideret udformningen af facaden, så den nu bliver i blanke rødbrune mursten. Der bliver dog ikke tale om helt den tegltype, der er beskrevet i lokalplanen fra 2017. Det skyldes ifølge forvaltningens sagsfremstilling, at den ikke længere er i produktion.

På baggrund af den ændrede facade indstiller forvaltningen i Center for By-, Land og Vand, at der bør gives de fornødne dispensationer, så et byggeri kan igangsættes. Hvis udvalget giver dispensationerne, så skal disse dog sendes i nabohøring først.

Projektet på den nuværende parkeringsplads har været mange år undervejs, og en tidligere lokalplan er sågår også blevet underkendt i Natur- og Miljøklagenævnet.

Grunden blev før finanskrisen købt af entreprenørfirmaet WR Entreprise, og er i dag ejet af selskabet KP Huse.

arrow Kulgrunden bliver en rigmandsghetto
03. oktober 2018 kl. 11:57 Opdateret: kl. 11:57
arrow Om mangel på tillid til lokalplaner
22. august 2018 kl. 10:55 Opdateret: kl. 10:55

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk