19. september 2020
Konventum - også kendt som LO-skolen - fejrer 50 års jubilæum med en stor faglig festival med musik og meninger - og alle er velkomne i de fem dage, festivalen varer.
gallery icon

Se billedserie

Konventum - også kendt som LO-skolen - fejrer 50 års jubilæum med en stor faglig festival med musik og meninger - og alle er velkomne i de fem dage, festivalen varer.
Foto: Jesper Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Konventum fejrer 50 år med politikere, faglige topfolk og store musiknavne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Konventum fejrer 50 år med politikere, faglige topfolk og store musiknavne
Helsingør - 26. maj 2019 kl. 04:49
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Helsingør bliver hjemsted for en nyskabelse af en festival. Det sker, når Konventum/LO Skolen slår dørene op for Faglig Festival 2019 fra søndag 2. juni til fredag 7. juni.

arrow Læs også: Hun skal stå i spidsen for Nordsjællands største konferencecenter

Med Faglig Festival ønsker bestyrelsesformand for Fonden LO-skolen/Konventum, Lizette Risgaard, at fejre skolens 50 års jubilæum i år og de tusindvis af spændende arrangementer, som har fundet sted her.

- Siden LO-Skolen åbnede i 1969, har den været den tværfaglige fagbevægelses skole. Og lige siden har skolen været et smukt og inspirerende samlingssted for fagligt aktive på tværs af fagforeninger og politisk ståsted, siger Lizette Risgaard, som er formand for Fonden LO-skolen og Konventum.

I de senere år har ikke bare fagbevægelsen men også mange kommuner, offentlige arbejdspladser, private virksomheder og forskellige politiske partier brugt Konventum som kursus- og konferencecenter.

- Det er vi rigtig stolte over. Konventum er mødested for både gamle og nye fællesskaber, og nu inviterer vi alle borgere indenfor til gode oplevelser. Vi vil fejre demokratiet og fællesskabet, og derfor er det en ekstra gave, at Faglig Festival falder sammen med folketingsvalg og Grundlovsdag, fastslår Lizette Risgaard.

Programmet for Festivalen har fokus på demokrati, politik, arbejdsmarked, arbejdslivet og arbejdspladsen. Udover faglige kurser, hvor godt 150 tillidsrepræsentanter fra hele landet deltager, er der et væld af tilbud for interesserede borgere. En faglig festival fuld af politikere, faglige topfolk og store musiknavne.

Hver eftermiddag vil der være debatarrangementer, hvor en stribe politikere, fagforbund, virksomheder og andre tager pulsen på demokratiet, folketingsvalget, arbejdsmarkedet, velfærdssamfundet og EU.

Grundlovsdag 5. juni, der også er valgdag, er et kapitel for sig med grundlovstaler af blandt andre Pernille Skipper (Enh), Sophie Løhde (V) og Martin Lidegaard (Rad).

Faglig Festival er også musik og billedkunst. Der vil dagligt være rundvisninger i skolens unikke kunstsamling, der er den største private kunstsamling i Danmark. Og Festivalen byder på en overflod af sang og musik. Blandt andet synger Karina Villumsen, Pelle Voigt og Søren Pind for på fællessangen. Mens Savage Rose, Anja Aakjær, Loveshop, Karl William, Sara Grabow, Arne Würgler o.a. sørger for toner af alle slags.

Alle er velkomne og deltagelse er gratis.

Faglig Festival udvikler sig dag for dag - og stadig flere arrangører og arrangementer kommer til. Man kan holde sig orienteret på de sociale medier og på hjemmesiden www.konventum.dk.

arrow Folkefest slutter Faglig Festival
06. juni 2019 kl. 15:58 Opdateret: kl. 15:58
arrow - I dag viser fascismen sit ansigt på Youtube
05. juni 2019 kl. 17:22 Opdateret: kl. 18:32
arrow Folkefest på Konventum
04. juni 2019 kl. 07:08 Opdateret: kl. 17:04
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?