26. februar 2020
Det er her i det åbne land mellem Hornbæk og Ålsgårde, at der er planer om en massiv sommerhusudbygning. Foto: Arkivfoto
Det er her i det åbne land mellem Hornbæk og Ålsgårde, at der er planer om en massiv sommerhusudbygning. Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommune ønsker 136 nye fritidshuse i bevaringsværdigt landskab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune ønsker 136 nye fritidshuse i bevaringsværdigt landskab
Helsingør - 09. august 2019 kl. 04:09
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Voldsomt!, lyder det fra naturfredningsforening om kommunal plan om 136 sommerhuse i kystnærhedszonen i Hornbæk.

arrow Læs også: Udvalg standser gigantisk sommerhus-ansøgning

Uden større offentlig opmærksomhed har Helsingør Kommunes administration arbejdet med at forberede en plan, der gennem et tillæg til kommunens planstrategi, skal gøre det muligt at lave den - uden sammenligning - største sommerhusudstykning i årtier i eftertragtede Hornbæk.

Hvis byrådet godkender planen, så skal der indsendes en ansøgning til Erhvervsstyrelsen inden december. Styrelsen administrerer nemlig en dispensationsordning for opførelse af sommerhuse indenfor kystnærhedszonen.

Mere præcist indstiller administrationen, at der bliver udstykket 136 sommerhuse fordelt på to matrikler, hvoraf den ene er kommunalt ejet, i det åbne land på Hornbæk Hyrdebakke tæt på Hornbæk Plantage.

Indstillingen sker selv om kommunen selv har udpeget Hornbæk Hyrdebakke som bevaringsværdigt landskab og endda som kulturlandskab.

Hos Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdeling i Helsingør er man overraskede over planen.

- Det lyder voldsomt! Det er nyt for mig. Jeg synes, at man i kommunen generelt glemmer værdien af også at have åbne landskaber, hvor man kan se himmel og bakkedrag. Og man må da også gå ud fra, at en kommune ikke vil ødelægge et bevaringsværdigt landskab, siger afdelingsformand Helle Øelund.