21. januar 2019
Petersborg er en af de ejendomme på salgslisten i 2017, som ikke blev solgt, hvilket ifølge forvaltningen har betydning for de manglende besparelser på ejendomsdriften. Som omtalt i Frederiksborg Amts Avis i sidste uge, så er boligselskabet Nordkysten interesseret i ejendommen.  Foto: Andreas Norrie
Petersborg er en af de ejendomme på salgslisten i 2017, som ikke blev solgt, hvilket ifølge forvaltningen har betydning for de manglende besparelser på ejendomsdriften. Som omtalt i Frederiksborg Amts Avis i sidste uge, så er boligselskabet Nordkysten interesseret i ejendommen. Foto: Andreas Norrie
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kommunalt ejendomsudsalg holder budgettet - indtil videre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunalt ejendomsudsalg holder budgettet - indtil videre
Helsingør - 14. februar 2018 kl. 04:09
Af Andreas Norrie
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Arealoptimeringsprogram giver dog langt fra de forventede driftsbesparelser. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

arrow Læs også: Plan skal tillade mere byggeri ved Petersborg

Som det også er fremgået af avisens omtaler, så har Helsingør Kommune haft travlt med at sætte overflødige ejendomme og grunde til salg på ejendomsmarkedet.

Senest har man eksempelvis i starten af i år solgt det tidligere fritidshjem på Hestemøllestræde til en privat investor.

Det er alt sammen en del af en større plan om såkaldt arealoptimering, som blev vedtaget i forbindelse med budgettet for 2016.

Programmet betyder, at der inden 2020 skal sælges mursten og jord for 126 millioner kroner ved udgangen af 2020.

I samme periode skal der opnås besparelser på den løbende ejendomsdrift på 14 millioner kroner og reduktion af bygningsmassen på 40.000 kvadratmeter.

Indtil videre går det strygende med ejendomssalget, som nyder godt af de særdeles gode tider på ejendomsmarkedet, fremgår det af en orientering fra forvaltningen i Center for Økonomi og Ejendomme til Økonomiudvalget, som har sagen på dagsordenen på næste møde.

Indtil videre er der blevet solgt ejendomme for 83,7 millioner kroner pr. 31. 12 2017.

Men de sidste millioner frem til 2020 bliver knap så nemme.

Ingen lette salg

- Dog er de »lette« salg nu foretaget, og det forventets fremadrettet, at det bliver sværere at nå de årlige mål, lyder det fra forvaltningen.

Denne pointe understreges af, at det ikke ved afslutningen af 2017 var lykkedes at sælge en eneste af ejendommene på salgslisten for 217.

Ejendommene som skulle have være solgt i det forløbne år er først fremmest Petersborg på Nordre Strandvej, specialskolen Bregnehøj på Løvdalsvej, Rønnedal på Rønnebær Allé samt ikke mindst den gamle brandstation på Svingelport 6.

Fælles for stederne er, at der efter alt at dømme skal laves en ny lokalplan for ejendommene, før det for alvor bliver salgbare.

Svært er det dog at skaffe de forventede driftsbesparelse. Ved udgangen af 2017 havde man nået beskedne 3,4 millioner kroner af målet på 14 millioner i 2020.

Dette skyldes ifølge forvaltningen dels de manglende salg fra salgslisten i 2017 samt også det faktum, at eksempelvis salg af tomme lokaler som for eksempel Grønnehave Station ikke giver de store driftsbesparelser.

Teknisk forvaltning gav store salgsindtægter

Salget af Teknisk Forvaltnings gamle lokaler på Mørdrupvej gav en salgsindtægt på 31,4 millioner kroner, men kun en begrænset driftsbesparelse, da kommunen har indrettet Center for By, Land og Vand i lejede lokaler på Prøvestensvej.

Den største driftsbesparelse blev fundet ved at opsige Uddannelseshusets lokaler på Montebello på Gurrevej, som var lejede.

Dette gav en besparelse på 1,9 millioner kroner årligt. Alt dette får forvaltningen til at konkludere, at der risiko for, at måltallene for driftsbesparelser ikke vil bliver nået.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
Frederiksborg@sn.dk