20. september 2020
På Rubinvej 10 kan man se en staudehave med havedam.
gallery icon

Se billedserie

På Rubinvej 10 kan man se en staudehave med havedam.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kig indenfor i de åbne haver

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kig indenfor i de åbne haver
Helsingør - 23. august 2019 kl. 14:55
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Haveselskabet holder over hele landet åbne haver i denne weekend, og i Espergærde er der mulighed for at komme og se to meget forskellige haver.

Lørdag mellem klokken 11 og 17 er det på Rubinvej 10, at Janne Haugland inviterer indenfor i sin staudehave med havedam. Haven blev nyanlagt i 2014 samtidig med at huset blev totalrenoveret. Før bestod den næsten kun af græs og skvalderkål. Ved træterrassen er der anlagt en havedam med fisk, biofilter og beplantning rundt om. I staudebedene er der mange forskellige løgblomster og stauder, som blomstrer på forskellige tidspunkter, så der er blomster i haven hele året. Farvelaget er mest i rødt, blåt, orange og gult.

Romantisk have
Om søndagen er det på Mørdrupvej 88, man mellem klokken 11 og 15 kan se Gitte Krages romantiske have med et formelt design. Der er tale om en villahave på 920 kvadratmeter, og haven består af mange forskellige rum med hver sit tema og design. Bedene er holdt i farveafstemte douche nuancer, og der er fokus på bladformer. Et smukt bed består udelukkende af sølvfarvede, grå og hvide planter, som flankeres af en skakternet sti. Der er mange forskellige ramblerroser og blåregn, som stiger højt til vejrs, og bedene i forskellige farver bindes sammen af forskellige græsser.

I haven findes et middelhavsinspireret afsnit med taks- og buksbomhække, fransk grushave og lavendler, et stort spejlbassin og citrontræer.

Den sidste have, der inviterer indenfor ligger på Ryesvej 25, og Christina Molkte holder åbent mellem 10 og 16 både lørdag og søndag. Haven er en staudehave med kæmpestensætninger, små terrasser og mange hyggelige detaljer, og netop nu er blomsterfloret allerstørst. Familien har selv anlagt haven fra bunden i årene 2000 til 2006, hvor en flad græs og skalderkålsmark blev ændret til en lille oase med store niveauforskelle.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?