8. april 2020
En detalje i Sidney Opera House.
gallery icon

Se billedserie

En detalje i Sidney Opera House.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Jørn og Jan Utzon i Galleri Orange

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jørn og Jan Utzon i Galleri Orange
Helsingør - 17. januar 2020 kl. 14:14
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Galleri Orange starter året med en spændende og inspirerende udstilling med Jørn og Jan Utzon. Udstillingen belyser gennem tegninger, fotos og ord det fantastiske og nødvendige i at lade sig inspirere af hinanden og det der omgiver os. Igennem inspiration kommer udvikling.

- Det er med stolthed jeg viser, hvad disse to »Helsingør folk« har skabt. Det er værker som påvirker dagligdagen for folk i hele verden, der hvor man kommer i kontakt med deres bygningsværker. Fra operahuset i Sydney til Mexicos stillehavskyst. Men desværre ikke her i Danmark. Selvom der er mindre perler blandt andet Bagsværd kirke samt smukke boligbyggerier, så savner vi alle et markant »fingeraftryk« i Danmark, lyder det fra galleriejer Georg R. Mathiasen.

Borgmester Benedikte Kiær åbner udstillingen lørdag klokken 14. Den kan ses frem til den 7. februar.

- På udstillingen er der mulighed for at se eksempler på, hvad Jan og Jørn Utzon har skabt sammen og bygningsværker, som er tegnet af Jan - blandt andet et 700 meter langt konferencecenter i Mexico samt One World University i Mozambique m.m.

- For alle skabende, fra kunstnere til arkitekter er det at skabe en livsnødvendighed og et eget sprog der må frem og ses og høres. Vi er stolte og glade over at vise Jan og Jørn Utzons samarbejde og også selvstændige værker, hvorfra der kan trækkes tråde af inspiration begge veje, forklarer Georg R. Mathiasen.

Galleri Orange ligger på Nordhavnsvej 2. Der er fernisering på »Inspiration« i dag, lørdag, klokken 14, og ellers har galleriet åbent onsdag til fredag 12-17 og lørdag 10-12.