19. januar 2021
Der bliver masser af spænding i Helsingør Svømmehal  i denne weekend. Foto: Kim Rasmussen
Der bliver masser af spænding i Helsingør Svømmehal i denne weekend. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Internationale svømmere dyster over tre dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Internationale svømmere dyster over tre dage
Helsingør - 27. februar 2019 kl. 20:26

Lørdag og søndag er der Kronborg Open i Helsingør Svømmehal. Det er landets 2. største internationale stævne.

Kom og oplev svømning på absolut højeste niveau, når Kronborg Open, løber af stablen 1. til 3. marts i Helsingør Svømmehal.

Kronborg Open fortsætter med at vokse og tiltrække danske og udenlandske svømmere i absolut særklasse. Med 26 klubber og mere end 600 svømmere fra Danmark, Sverige, og Norge har dette års udgave af Kronborg Open igen nået sit maksimum for antal deltagere.

Helsingør Svømmeklub har i 2019 fornyet stævneformatet for Kronborg Open, for at tiltrække flere af de bedste danske og nordiske junior og seniorsvømmere. Stævnet er i 2019 ændret således, at juniorer og seniorer svømmer indledende løb om formiddagen og finaler om aftenen, mens årgangssvømmere og børn svømmer direkte finaler midt på dagen.

I hver junior/senior finale er der som noget nyt pengepræmier til de tre bedste i alle finalerne udover en større pengepræmie til de 3 hurtigste kvinder og mænd på tværs af disciplinerne. Den samlede præmiesum udgør 58.000 kroner, og pengepræmierne er uden tvivl det trækplaster der skal til for at tiltrække de bedste junior- og seniorsvømmere.

Kronborg Open har over årerne fornyet sig, og er Danmarks 2. største internationale svømmestævne. Stævnet giver svømmere og trænere på tværs af klubber og landegrænser mulighed for at mødes og dyste mod hinanden i 3 dage i rammer, som muliggør toppræstationer og et øget samarbejde på tværs af svømmesporten.

Danske og svenske landsholdssvømmere

Igen i år er der deltagelse af senior og juniorsvømmere på absolut topniveau. Fra Sverige deltager blandt andre landsholdssvømmerne Simon Sjødin SK Neptun, Christoffer Carlsen fra Helsingborg Simsällskapp og Magdalena Kuras fra SK Triton. De får skarp konkurrence fra Danmark, hvor vi blandt andet skal se landsholdssvømmer Julie Kepp Jensen fra A6 og Great Danes svømmer Cecilie Wiuff også fra A6, samt "Farum Guns"-drengene Magnus Jákupsson, Philip Greve og Kevin Witt Christensen i vandet for at kæmpe om de attraktive præmier, der uddeles søndag aften.

Næsten 25 procent af svømmerne til Kronborg Open er udenlandske svømmere. For at få stablet Kronborg Open 2019 på benene bliver der som sædvanligt trukket på hele korpset af forældre og frivillige i svømmeklubben. Takket være den store frivillige opbakning og ikke mindst det gode samarbejde med personalet i Helsingør Svømmehal, er det muligt at gennemføre et stort internationalt stævne af meget høj kvalitet endnu engang, hvor over 100 officials og frivillige er i gang hele weekeenden. Borgmester Benedikte Kiær holder åbningstale i forbindelse med indmarchen klokken 8.45 lørdag, og alle interesserede er meget velkomne til at komme forbi og følge kampene Der er gratis adgang hele weekenden.

Er det ikke muligt at komme forbi Helsingør Svømmehal, kan stævnet følges på nettet, hvor det streames som Superlive på Livetiming.dk.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?