22. april 2019
På informationsmødet kan man få mere at vide om HPV-vaccine til både piger og drenge.
På informationsmødet kan man få mere at vide om HPV-vaccine til både piger og drenge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Informatinsmøde om HPV-vaccine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Informatinsmøde om HPV-vaccine
Helsingør - 08. januar 2019 kl. 11:28
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kræftens Bekæmpelse i Helsingør holder søndag den 4. februar et informationsmøde om HPV-vaccine.

- Det seneste år er antallet af HPV-vaccinerede i Danmark steget markant - også i Helsingør Kommune. Det viser nye tal fra Statens Serum Institut. Men vi er endnu ikke i mål. Derfor afholder Kræftens Bekæmpelse et informationsmøde mandag den 4. februar for alle interesserede forældre.

- Hver dag får én kvinde i Danmark konstateret livmoderhalskræft - en frygtelig sygdom, der også rammer helt unge kvinder. Heldigvis har vi en sikker vaccine, der kan forhindre 90 procent af alle tilfælde af livmoderhalskræft. Foruden at forbygge mod livmoderhalskræft, hjælper HPV-vaccinen også imod andre former for kræft, så som analkræft og peniskræft. Det er det gode budskab, vi ønsker at fortælle forældrene, siger Sten Kallenbach, formand for Kræftens Bekæmpelse , Helsingør Lokalforening.

HPV-vaccinen er gratis for piger fra 12 til 17 år og for drenge der fylder 12 år efter 1. juli 2019. Mere end 630.000 danskere er allerede blevet HPV-vaccineret, men en unuanceret mediedebat medførte for nogle år siden et betydeligt fald i antallet af vaccinerede i Danmark. En målrettet informationsindsats har siden betydet, at tilliden til vaccinationen er på vej tilbage igen.

- Rigtig mange forældre har igen tillid til, at HPV-vaccinen er sikker, men nogle er måske stadig lidt i tvivl på grund af de seneste års debat. Derfor holder vi nu informationsmødet, så vi kan få fat i de forældre, der gerne vil vide mere om HPV-vaccination, og forhåbentlig gøre dem trygge ved at lade deres børn vaccinere, siger Sten Kallenbach.

På informationsmødet vil læge på Rigshospitalet, Gry Assam Taarnhøj, holde et oplæg og derefter svare på de spørgsmål, forældre måtte have om HPV-vaccination.

Informationsmødet er den 4. februar, starter kl. 19.00 og bliver afholdt på Kulturværftet, sal M1. Der er gratis adgang, og alle er velkomne - der er dog begrænset plads, så man skal tilmelde sig senest den 30. januar på mail: sten@kallenbach.dk eller 40 90 48 00.

FREDERIKSBORG AMTS AVIS
NYHEDSBREV TILMELDING

SE EKSEMPEL

Læs mere om vores privatlivspolitik på https://sn.dk/cookies.

Du kan altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på "Afmeld nyhedsbrev" i de modtagne nyhedsbreve.
Nyhedsbrevet udkommer hver dag kl. 7.00 undtagen søndage.

grafik køb billede