27. juli 2021
Anonym Kunstner har fremstillet tre bronzeskulpturer til Simon Spies Plads.
Anonym Kunstner har fremstillet tre bronzeskulpturer til Simon Spies Plads.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indvielse af ny kunst på Simon Spies Plads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indvielse af ny kunst på Simon Spies Plads
Helsingør - 14. august 2019 kl. 13:13

Fredag er der klokken 15 indvielse af den nye kunstneriske udsmykning af Simon Spies Plads.

arrow Læs også: »Din luder«: Kunstværk vandaliseret

Kunst og Byrum Helsingør har i år inviteret to kunstnere til at arbejde på en central og historisk plads i Helsingør. Den internationalt anerkendte mexicanske street artist Adry del Rocío og den lokale Anonym Kunstner har skabt visuelle fortællinger om livet på Simon Spies Plads før og nu.

Tre bronzeskulpturer er på finurlig vis skabt af Anonym Kunstner, der håber at inspirere alle os, der færdes i Helsingør, til at nyde pladsens skønne uderum. Med hynden som et gennemgående element opfordres vi til at bruge pladsen. Her er der plads til at fordybe os, nyde en bid mad, hygge med vores venner eller måske møde nye mennesker, der kan berige os med nye vinkler på tilværelsen.

Pladsens anden kunstner er mexicanske Adry del Rocío, der med pensler og maling forvandler en mindre bygning til en magisk fortælling om pladsens historie og udvikling med Svingelporten som et centralt motiv.

Fredag den 16. august vil værkerne blive afsløret og alle er velkommen til at deltage i festlighederne og få en lille forfriskning.

Drømmescenarie
Adry del Rocío har fundet inspiration til motivet i byens historie og den betydningsfulde rolle pladsen havde. Det var her rejsende kom eller forlod Helsingør gennem byens port, Svingelporten. I dag huser pladsen loppemarkeder i weekenderne og den er mødested for folk; der dufter af kaffe og mad fra restaurationerne på pladsen og det plaskende vand fra springvandet fascinerer især byens små borgere.

Det nye murmaleri bliver et fantasifuldt drømmesenarie, hvor en gammel Simon Spies byder pladsens borgere velkommen i sælsom blanding af fortidens Sundtoldmarked og nutidens kræmmermarked. Adry maler maleriet i samarbejde med sin kollega og husbond hollandske Ruben Poncia.

Anonyme bronzeskulpturer

Anonym Kunstner har gennem længere tid arbejdet med de tre skulpturer, der skal pryde Simon Spies Plads. Den anonyme kunstner er en yngre mand med bopæl i Helsingør. Han ønsker at holde sin identitet skjult, for at kunstværkerne og ikke kunstneren er i fokus. Hans værk Hands of Elsinore fra 2015, bidrog med sine kobberstøbte hænder, der dukkede op rundt omkring i byen, til den aktuelle debat om flygtninge. I 2016 var dette værk årsagen til at Den Anonyme Kunstner blev kåret som Årets kunstner af byens kunstforening.

Værkerne på Simon Spies Plads tager afsæt i tanker om, hvordan vi mennesker mødes og bruger byens offentlige rum. De tre bronzeskulpturer vil visualisere tre scenarier, der kunne udspille sig på pladsen. En kaffekop på en hynde er en hyldest til byens restauranter, hvor retter fra menukortet kan nydes på pladsen. En bog på en hynde visualiserer den indadvendte aktivitet, som pladsen snildt kan rumme. To tomme hynder illustrerer, hvordan pladsen er skabt til sociale relationer og hvordan man kan sidde sammen og nyde hinandens selskab.

arrow Kunstnere maler sig ind i byens hjerte
08. september 2020 kl. 12:04 Opdateret: kl. 12:04
arrow Helsingoraner og sønderjyde er valgt til at udsmykke mørk tunneler
18. august 2020 kl. 07:33 Opdateret: kl. 17:02
arrow Kunst og Byrum søger en ny tunnelkunstner
19. maj 2020 kl. 10:12 Opdateret: kl. 10:12
De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?