4. april 2020
Et tre ugers stilladskursus i Statsfængslet ved Horserød blev starten på et nyt liv uden for murene for 42-årige Jeanette.
Et tre ugers stilladskursus i Statsfængslet ved Horserød blev starten på et nyt liv uden for murene for 42-årige Jeanette.
Foto: Lars Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsatte i Horserød uddanner sig ud af fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsatte i Horserød uddanner sig ud af fængslet
Opdateret 26. oktober 2014 kl. 10:57
Helsingør - 25. oktober 2014 kl. 04:00
Af Simon De Visme
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En forsøgsordning i Statsfængslet ved Horserød er med til at bringe de indsatte tættere på arbejdsmarkedet.

- Den rigtige staf begynder først, når vi træder ud af fængslet. Mens man sidder inde, er det mere som at være dvale, hvor samfundet suser afsted på den anden side af muren.

42-årige Jeanette står med rank ryg, gestikulerende armbevægelser og en gnistrende glød i øjnene. Der er ingen nervøsitet at spore, selvom hun kun står en meter foran undervisningsministeren, som hun får til at grine flere gange.

Jeanette står i et lille, lyst undervisningslokale i Statsfængslet ved Horserød og fortæller om sin tid som indsat i Horserød og sin kritiske holdning til hele fængselssystemet. Men mest af alt deler hun sin positive oplevelse med at tage et AMU-kursus, mens hun afsonede sin straf.

Jeanette fik en dom på to år og tre måneder for økonomisk kriminalitet, men et tre ugers stilladskursus har fået hende på rette vej. I dag er hun kommet ud og er fastansat hos FA Stillads.

Behov for arbejdskraft

Kurset i systemstillads er kommet i stand gennem et større samarbejde mellem flere forskellige parter. Idéen opstod på grund af manglende arbejdskraft i stilladsbranchen, og det fik direktøren i FA Stillads, Stefan Kringelbach, til at kigge i alternative retninger.

- Dem der tidligere har søgt ind var ikke motiverede nok og manglede de faglige kompentencer, som er nødvendige for at kunne arbejde seriøst og målrettet.

Sammen med Lisbeth Olsen, der er projektleder i High:five, fik de søsat en forsøgsordning, der også inkluderer Statsfængslet ved Horserød og Erhvervsskolen Hillerød.

Det er fængslet, der lægger lokaler til undervisningen og visiterer de indsatte, mens FA Stillads sørger for selve undervisningen, materialer og praktikforløb.

Læs hele historien i Frederiksborg Amts Avis lørdag.